Ustanovljena nova PRAVILA rada privrednog SUDA U BIJELJINI

Datum:

Share post:

Okružni privredni sud u Bijeljini počinje da radi 18. maja, ali sudijama i drugim radnicima neće biti dozvoljeno napuštanje zgrade tokom radnog vremena.

Ovaj sud donio je Odluku o privremenoj organizaciji rada u uslovima pandemije virusa korona i propisao da rad suda u punom radnom vremenu, od sedam do 15 časova, počinje od 18. maja.

„Tokom radnog vremena, sudijama i drugim zaposlenicima suda neće biti dopušten izlazak iz zgrade, ukoliko to ne bude neophodno, o čemu će konačnu odluku donositi predsjednik suda. Rad u sudu organizovaće se uz poštovanje mjera zaštite zdravlja, provjetravanje i dezinfekciju prostorija, te uvažavanje mjera fizičkog distanciranja“, navedeno je u Odluci.

Sve sudije i zaposlenici dužni su da poštuju mjere lične zaštite, nošenje maski i rukavica, da poštuju fizičku distancu od najmanje jedan metar, kao i da pravovremeno obavijeste predsjednika suda o svakoj zdravstvenoj promjeni koja bi mogla ukazivati na postojanje virusa korona.

Počev od 1. juna, sva otkazana i odgođena ročišta u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini ponovo se zakazuju, te se zakazuju i nova ročišta, vodeći računa o prioritetnom postupanju po predmetima iz plana rješavanja predmeta za ovu godinu.

Novina je u tome što će se morati poštovati fizička distanca na ročištima od najmanje jednog metra, a između ročišta postojaće vremenski razmak od petnaest minuta, kako bi se prostorije mogle provjetriti i dezinfikovati.

Predviđeno je da učesnici u sudskim postupcima svoj red čekaju u dvorištu suda, poštujući fizičku distancu.

Do daljnjeg će biti ograničeno prisustvo medijima na ročištima, sa uputom da informacije o predmetima mogu dobiti elektronskim putem od službenika za odnose s javnošću.

Na ročištima će moći prisustvovati minimalan broj stranaka, punomoćnik bez prisustva stranke ili sama stranka.

Biće nastavljen rad na rješavanju stečajeva i likvidacija, organizovanjem ispitnih, izvještajnih i drugih ročišta, osim u slučajevima predmeta sa većim brojem povjerilaca.

Okružni privredni sud Bijeljina će nastaviti rad u rješavanju predmeta izvršenja, s tim da će se izvršne radnje prodaje pokretne i nepokretne imovine u sudu i predaja u posjed imovine provoditi uz stalno praćenje epidemiološke situacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pravoslavni vjernici danas slave Svetog Simeona Mirotočivog

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obilježavaju Svetog Simeona Mirotočivog, čije je svetovno ime prije nego što...

Na današnji dan – 26. februar

Danas je ponedjeljak, 26. februar, 57. dan 2024. Do kraja godine ima 309 dana. 1200. - Umro srpski monah...

Dnevni horoskop za 26. februar

OVAN POSAO: Shvatili ste koje su granice, šta je moguće a šta ne. Uspešan poslovan dan za vas.  LJUBAV:...

PET MAGAZIN: Tibetanski mastif – Najskuplji pas na svijetu

Zlatni tibetanski mastif je simbol prestiža i važi za najskupljeg psa na svijetu. Cijena ovoj tibetanskoj dogi, kako...