USPJEŠNA LOVNA SEZONA: Udruženje “Partizan” iz Donje Trnove organizovalo lovačko veče

Datum:

Share post:

Tradicionalno lovačko veče Udruženja „Partizan“ iz Donje Trnove kod Ugljevika sinoć je okupilo 330 lovaca u Svečanom salonu “Torlaković”.

Predsjednik udruženja Čedo Lujanović rekao je da su lovci ispunili ovogodišnji plan te istakao da im je sezona bila uspješna.

-Sve nas lovce okupila je ljubav prema lovu a najviše druženje koje krasi naše udruženje-rekao je Lujanović.

On je dodao da Lovačko udruženje „Partizan“ postoji više od četiri decenije.

-Naše udruženje broji 250 lovaca. Imamo četiri sekcije a naše lovište se prostire na 4.700 hektara zemlje-naveo je Lujanović.

U ime predsjednika Lovačkog Saveza Republike Srpske Save Minića ugljevičke lovce pozdravio je sekretar saveza Živojin Lazić napomenuvši da u Srpskoj ima više od 25.000 lovaca.

-Lovački savez Republike Srpske preuzeo je obavezu da zajedno sa ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske obezbjedi dio novčanih sredstava za podsticaj lovačkim udruženjima. Izvršiće se kompletan pregled naoružanja u Republici Srpskoj a sve u cilju bezbjednosti lovaca- najavio je Lazić.

On je dodao da je u pripremi izrada brošure pod nazivom  “Etika ponašanja lovca u lovu” koja će biti dostavljena svim lovcima.

Lazić je istakao dobru saradnju sa institucijama Republike Srpske a posebno sa Tehničkim remontom  Bratunac /TRB/ koji je večeras donirao lovačku pušku mladoj lovkinji Mileni Mićić iz Donje Trnove.

Mićićeva ima 25 godina a lovstvom se bavi nepune dvije godine.

Za prisutne je priređena i lovačka tombola čiji je nagradni fond iznosio 8.000 KM.

Glavnu nagradu – lovačku pušku donirao je načelnik opštine Vasilije Perić koji je ocijenio dobrom saradnju sa svim lovačkim udruženjima na području ove podmajevičke opštine.

-Lovstvo je značajna privredna, turistička i rekreativna djelatnost.Opština Ugljevik je značajno uključena u ovu djelatnost-rekao je Perić.

Lovci se prema Perićevim riječima bave zaštitom životne sredine na čemu im je zahvalio i najavio dalju podršku lovačkim udruženjima.

Dvije lovačke puške srećnim dobitnicima lovačke tombole je dodijelio predstavnik TRB, te po jednu pušku predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i Lovačko udruženje “Partizan” iz Donje Trnove.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

FK „PROLETER“ demantuje navode FK „Vlasenice“

Saopštenje FK "Proleter" prenosimo u cjelosti: "Poštovani, Povodom objavljenih saopštenja FK „Vlasenica“ u vašim portalima a u vezi odigrane utakmice...

Razvojna agencija Bijeljina poziva zainteresovane 31. marta na prezentaciju Programa rada za 2023. godinu

Poštovani, Razvojna agencija Grada Bijeljina Vas poziva na info dan – prezentacija Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije...

Sedmi Internacionalni festival muzike „Primavera“ od 30. marta u Etno selu „Stanišići“

U organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održaće se sedmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera”. Četvrodnevna manifestacija praznika...

MILIČEVIĆ (SDS): Organi stranke će SANKCIONISATI Vidića zbog susreta sa Milanovićem (foto)

Vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Miličević ogradio se od poteza načelnika opštine Brod Zorana Vidića, člana te stranke,...