“UPITNA PLATA“ za radnike Gradske uprave Grada Bijeljina!?

Datum:

Share post:

Kako portal Dešavanja u Bijeljini nezvanično saznaje upitno je da li će radnici Gradske uprave Grada Bijeljina dobiti plate za novembar mjesec 2022., s obzirom da nedostaju finansijska sredstava za isplatu plata.

Neposredno nakon usvajanja budžeta za 2022.godinu, Gradonačelnik Petrović na jednoj od konferencija za medije, izjavio je da će plate zaposlenima u Gradskoj upravi u kalendarskoj/budžetskoj 2022. godini, biti isplaćene, čak i po cijenu kršenja Zakona.

ZAKON SE ’’KRŠI’’ ILI NE!?

Ostaje upitno šta će se dešavati u narednom periodu oko isplate plata radnicima Gradske uprave Grada Bijeljina, s obzirom da je za sutra (utorak, 29. novembar 2022.) zakazan međustranački sastanak povodom organizovanja 17. Sjednice Skupštine grada Bijeljina, koja bi prema našim informacijama, trebala da se održi naredne srijede (07. decembar 2022.).

FISKALNA ODGOVORNOST!?

Da li će u ovom slučaju finansijski biti nagrađeni ili nenagrađeni radnici koji su primljeni u Gradsku upravu ili će Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” postupiti prema Gradskoj upravi i Gradonačelniku u skladu sa fiskalnom odgovornošću…

Takođe, kako saznajemo, na računu postoje sredstva za isplatu plata radnicima, međutim, nedostaju sredstva za doprinose.

Da li će se prvi put u istoriji Grada dogoditi da Gradska uprava radnicima uplati neto plate bez doprinosa?!

Takođe, postavlja se pitanje koliko je (nezvanično) zapošljavanje novih radnika doprinijelo tome da radnici Gradske uprave, eventualno, ne dobiju plate za novembar mjesec, kako saopštava Koalicija“ Dogovor za Bijeljinu“?!

Skupština, Gradonačelnik, Rebalans, vidjećemo…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SDS: “Neizmirene obaveze su naslijeđene”

“Neizmirene obaveze su naslijeđene” Iz SDS objasnili zašto su na kraju prošle godine dugovali 319.608 KM Dug od 319.608...

PREMINUO general Aco Tomić

Preminuo je Aco Tomić, penzionisani general i bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske SRJ. Tomić je rođen je 6. januara 1948....

MARKOVIĆ: Donošenje Izbornog zakona RS bila još jedna predstava

Danas je Centralna izborna komisija BiH raspisala izbore i očekujem da će uskoro, kada se prijave za izbore...

LOPARE: Markovdan – slava hrama u Potraši (foto)

U selu Potraš kod Lopara povodom krsne slave hrama Svetog apostola i jevanđeliste Marka – Markovdana je služena...