SKUPŠTINA SRPSKE, prvog decebra: Izbor delegata u Dom naroda BiH i u Vijeće naroda RS

Datum:

Share post:

Prva posebna sjednica NSRS u četvrtak

Prva posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u četvrtak, 1. decembra, odlučeno je danas na telefonskoj sjednici Kolegijuma parlamenta Srpske.

Kolegijum je prethodno ovu sjednicu bio zakazao za srijedu, 30. novembar, ali budući da Centralna izborna komisija  još nije dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Srpske kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Kolegijum je danas pomjerio datum njenog održavanja, nadajući se da će CIK na vrijeme završiti svoje obaveze i da nije postojala namjera CIK-a da opstruiše rad Narodne skupštine.

Na predloženom dnevnom redu prve posebne sjednice je usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika, izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske i izbor potpredsjednikā Narodne skupštine Republike Srpske.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izbor Administrativne komisije Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Početak sjednice zakazan je u 12.00 časova.

TESTNA REKLAMA

Generalni sekretar parlamenta Srpske Boran Bosančić rekao je ranije Srni da je Centralna izborna komisija BiH dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a nije dostavio ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...