UP ''Zvono'': Veći broj žalbi potrošača tek krajem prazničnog januara (video)

Datum:

Share post:

Tokom prethodnih dana, građani su pazarili više nego inače, a u tom periodu obilne potrošnje, sasvim je sigurno bilo propusta, a malo je kupaca na to obraćalo pažnju, međutim, već na početku druge polovine januara mjeseca  javljaju se potrošači koji se žale na trgovačke  greške, smatrajući da su oštećeni, što nam je potvrdio i sam Jovan  Vasilić, predsjednik Udruženja potrošača Zvono.

U situacijama kada  dođe do greške prilikom kupovine ili rezervacije robe ili usluge koja je regularno plaćena,  potrošaču se uvjek sugeriše da zatraži knjigu reklamacije u prodajnom objektu, kako bi mogao ostvariti svoja potrošačka prava.

Iz Udruženja potrošača Zvono,  talas novih žalbi očekuju  po dolasku računa na kućnu  adresu, do kraja ovog mjeseca, a  koji su troškovi iz pretodne godine, kada se sumiraju  svi plaćeni i neplaćeni iznosi. Međutim,  bitno je znati, da u proceduri žalbe, nepostojanje knjige reklamacije dodatni je problem i kršenje Zakona o  zaštiti potrošača od strane poslodavca.

Zanimljivo da osim propusta prilikom rezervacije robe ili usluge, veliki broj propusta i kršenja potrošačkih prava evidentiran je i prilikom kupovine preko interneta. A  s obzirom da je i  ova vrsta prodaje takođe određena zakonskom procedurom, u tom slučaju potrošači imaju mogućnost  da traže  svoja prava.

TESTNA REKLAMA
 

Kazne za neposjedovanje Knjige reklamacije kreću se od pet hiljada maraka pa na više u zavisnosti od  opisa uslužne djelatnosti, a koju određuje tržišna inspekcija na licu mjesta. Međutim, u bilo kojoj vrsti kršenja potrošačkih prava, kupci se mogu obratiti  udruženju potrošača Zvono, kako bi riješili dilemu nezakonite trgovine.

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...

AGRO SAVJET: Kako osušiti i čuvati origano

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja. Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa...