Umrla legendarna Milka Babović

Datum:

Share post:

Tužne vesti stižu nam iz Zagreba.

Danas je u 93. godini preminula bivša atletičarka i čuvena televizijska novinarka Milka Babović, potvrdio je novinar Jura Ozmec za 24sata. hr.

– Nažalost istina je, Milka je noćas preminula. Telo izgleda ipak nije izdržalo pritisak korone. Iako ju je prebolela i pokazivali znače ozdravljenja, ipak nije izdržala – rekao je Ozmec.

Milka Babović Foto: Jutjub / Milka Babović

Jer, samo dan nakon što je proslavila 92. rođendan (rođena je 27. oktobra 1928. u Skoplju), legendarna televizijska komentatorka smeštena je u bolnicu u Zagrebu jer je ustanovljeno da je pozitivna na korona virus.

Uprkos godinama, ova vrlo vitalna i još lucidna doajenka sportskog novinarstva na prostoru nekadašnje Jugoslavije, kako je pisao “Jutarnji list”, zaražena je korona virusom.

Milka je bila hrvatska atletičarka, novinarka i televizijska komentatorka koja se specijalizovala za prenose umetničkog klizanja.

– Ja sam hrvatska sportistkinja iako su mi to neki zbog porekla osporavali. Moji su koreni odasvud, otac mi je bio Crnogorac, majka sremska Nemica koja je detinjstvo provela u Francuskoj. Očev otac, moj ded, ratovao je s Turcima pod Skadrom – rekla je svojevremeno Milka Babović.

Njeni komentari umetničkog klizanja ostaće zauvek u legendi, jer svi koji su imali sreće da je slušaju znaju šta je “dvostruku aksl” ili “trostruki zulup”.

Počivaj u miru, legendo!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: sport.blic.rs

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...