UKINUTE AMERIČKE SANKCIJE Mićo Mićić – rezultati rada u 2008. godini (foto,video)

Datum:

Share post:

Bijeljina ispunila zahtjeve po standardu ISO 9001/2000
Da Gradska uprava Bijeljina, na čelu sa načelnikom opštine Mićom Mićićem,  namjerava raditi u interesu svih građana ovog grada, potvrđuje i činjenica da je među prvim lokalnim zajednicama u RS i BiH dobila sertifikat kojim je potvrđeno da opština Bijeljina sa svojim organima i admnistrativnom službom ispunjava zahtjeve po standardu ISO 9001/2000 koji se odnosi na sistem upravljanja kvalitetom.

Počela izgradnja druge faze gradske zaobilaznice
Sredinom februara 2008. godine počela je izgradnja druge faze gradske zaobilaznice u Bijeljini. Ovo je bio prvi projekat iz Programa razvoja RS koji je formiran na bazi prikupljenih sredstava od prodaje Telekoma, a koji je realizovan u saradnji sa opštinom Bijeljina. Utvrđeno je da za drugu fazu gradske zaobilaznice treba izdvojiti 3,9 miliona KM. Opština Bijeljina je u tom trenutku već pripremila i 2,6 miliona KM za treću fazu izgradnje gradske zaobilaznice, čime će se grad u narednim godinama značajno rasteretiti, kada su u pitanju saobraćajne gužve.

Brijesnica bliže gradu
Mještani semberskog sela Brijesnica, u okviru projekta kultivisanja prostora oko gradske deponije,  dobili su vodu za piće i dionicu asfaltnog puta u dužini od 1,7 kilometara. Obećano im je da će dobiti još tri kilometra asfaltnog puta kako bi se povezali sa lokalnim putem Ljeljenča – Bijeljina. I ovo, siromašno sembersko selo, na taj način je postalo bliže gradu.

Osnovan Agrarni fond – prvi u Srpskoj
Bijeljina, opet među prvim opštinama i gradovima u RS, osnovala Agrarni fond, čija je osnovna funkcija da, u skladu sa Strategijom dugoročnog razvoja opštine,  planirana budžetska sredstva usmjeri u podsticaje za razvoj poljoprivredne proizvodnje u Semberiji.

UKINUTE AMERIČKE SANKCIJE
Najvažnija vijest za Bijeljinu i Semberiju, početkom aprila 2008. Godine, bila je ona o ukidanju sankcija američke administracije našem gradu. Američka administracija je donijela odluku o ukidanju sankcija Bijeljini, Palama, Sokocu i Han Pijesku. Ovu vijest potvrdio je i američki ambasador u BiH, Čarls Ingliš.

TESTNA REKLAMA

Načelnik Mćo Mićić tim povodom je izjavio da je opštinska administracija u Bijeljini u proteklih nekoliko godina svojim djelovanjem  i ponašanjem pokazala da je opredijeljena za poštovanje ljudskih prava i da u ovom gradu vlada demokratija. Puno je postignuto i na pomirenju etničkih grupa i vjerskih zajednica.

 
“ Prethodnih godina došlo je do unapređenja položaja povratnika, pomirenja vjerskih zajednica i demokratizacije svih segmenata društvenog života, što je i potvrđeno odlukom o ukidanju sankcija”, izjavio je Mićić. Bijeljini, kao regionalnom centru Semberije i sjeveroistočnog dijela RS pruža se mogućnost da sada, kao otvoren grad, iskoristi sve mogućnosti za ubrzan ekonomski i infrastrukturni razvoj.

U aprilu načelnik Mićić najavljuje početak asfaltiranja lokalnih puteva i gradskih ulica, izgradnju vodovodne mreže i javne rasvjete, u ukupnoj vrijednosti oko 400.000 KM. Projekte zajednički realizuju građani i Opštinska uprava u jednakim iznosima od po 50 odsto vrijednosti investicija.

Počeli radovi na izgradnji novog mosta kod zgrade MUP-a
Krajem maja 2008. godine načelnik Mićić svečano je otvorio radove na izgradnji novog mosta kod zgrade MUP-a. Novac za novi most, oko 612.000 KM, obezbijeđen je iz opštinskog budžeta. Rok za izgradnju mosta, dugog 22, širokog 14 metara je 90 dana. Tih dana počinju radovi i na izgradnji nove gradske saobraćajnice i modernog parkinga sa stotinu parking – mjesta pored kasarne. Ova investicija koštaće oko 340.000 KM. Stiže asfalt i u Lozničku ulicu, u dužini od 1,1 kilometar. Vrijednost investicije 213.000 KM. I Kosovska ulica u Janji dobila je novi izgled.

Mićić ‘’Najmenadžer’’
U julu 2008. godine Agencija “Euromenadžer” dodijelila je načelniku Mićiću specijalno priznanje u akciji izbora “Najmenadžer”. U konkurenciji za dodjelu specijalnog priznanja “Najmenadžer” nominovano je bilo 17 načelnika opština iz Republike Srpske.

“Ova nagrada biće podsticaj da dalje nastavim sa radom na poboljšanju opštih uslova života u Bijeljini i Semberiji”, izjavio je tada Mićić.

Koviljuše dobile novu ulicu
Sredinom jula 2008. godine stotinjak domaćinstava u Brijesnici dobilo je gradsku vodu za piće, dok su Koviljuše, nakon puštanja u saobraćaj nove ulice, postale bliže gradu.

Povelja opštine Bijeljina dodijeljena Mićiću
Odbornici Skupštine opštine krajem jula te godine odlučili da se najveće opštinsko priznanje, Povelja opštine Bijeljina, dodijele načelniku Mići Mićiću za “ lični doprinos u stvaranju povoljnog političkog i društvenog ambijenta i dobrih međunacioalnih odnosa, što je omogućilo ukidanje sankcija bijeljinskoj opštini. Naglašen je i njegov doprinos reformi lokalne samouprave i zasluge za pozitivan izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o trošenju budžetskih sredstava.

Sredinom avgusta 2008. godine radovali su se mještani Modrana, zaseoka Bukova Greda. Dobili su novi asfaltni put u dužini od 1,7 kilometara. Vrijednost investicije iznosila je 175.000 KM. U izgradnji puta učestvovali mještani, Vlada RS i opština Bijeljina.

Obilježeno 100 godina od izgradnje zgrade Gradske uprave
Stotinu godina od izgradnje zgrade Gradske uprave obilježeno obnavljanjem fasade i spoljnog izgleda objekta. Na taj način produžen vijek trajanja ovog spomenika kulture koji se nalazi pod zaštitom države. U okviru slavskih svečanosti potpisan sporazum o bratimljenju Bijeljine i Kruševca.

Batković dobio fiskulturnu salu
U Mjesnoj zajednici Batković predate na upotrebu moderna školska fiskulturna sala. Opština je u izgradnju ovog objekta uložila 600.000 KM.

“ Batković zaslužuje ovakvu sportsku dvoranu, jer je riječ o jednom od najvećih semberskih sela”, izjavio je načelnik Mićić prilikom posjete Batkoviću.

JANJA: Uručeni ključevi stanova za 12 porodica poginulih boraca i RVI u novoizgrađenom stambenom objektu u Janji
Krajem septembra 2008. godine načelnik Mićić uručio je ključeve stanova za 12 porodica poginulih boraca i RVI u novoizgrađenom stambenom objektu u Janji. Za četiri garsonjere, pet jednosobnih I tri dvosobna stana iz opštinskog budžeta izdvojeno je 490.000 KM. U Dvorovima je otvorena renovirana ambulanta porodične medicine i za tu investiciju opština je izdvojila 60.000 KM. Nekoliko dana kasnije otvorena je i ambulanta porodične medicine u Gornjoj Čađavici.
U Velinom Selu pušten je u saobraćaj novi asfaltni put, u dužini od 2,5 kilometara, koji je povezao ovo sembersko selo sa Brodcem. Načelnik opštine Mićo Mićić tom prilikom je istakao da je na području Semberije, u okviru projekta “Urbana Semberija” asfaltirano oko 400 kilometara seoskih puteva. U Glavičicama je izgrađen novi most preko rječice Tavne, vrijedan oko 75.000 KM. I mještani sela Donja Bukovica dobiće novi most, vrijedan oko 39.000 KM, koji će ih približiti  njihovim oranicama i poljoprivrednim imanjima.

Novoizgrađena zgrada Centra visokog obrazovanja, otvorena početkom oktobra 2008. godine
 Hram znanja, novoizgrađena zgrada Centra visokog obrazovanja, otvorena je početkom oktobra 2008. godine.  Objekat površine 7.200 metara kvadratnih namijenjen je za obrazovanje i školovanje  studenata Pedagoškog i Fakulteta spoljne trgovine, te Pravnog i Ekonomskog, kasnije i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo. Opštinska uprava je iz budžeta za ovu investiciju izdvojila, u nekoliko faza, oko 9,5 miliona KM.

MIĆIĆ PONOVO IZABRAN ZA NAČELNIKA OPŠTINE BIJELJINA
Na lokalnim izborima u oktobru 2008. godine Mićo Mićić, sa dobijenih 27.506 glasova, ponovo je izabran za načelnika opštine Bijeljina.

“ Naš cilj je da Bijeljina postane moderan, napredan evropski grad”, rekao je tom prilikom MIćić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 
 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...