UGLJEVIK: Darovane prvorođene bebe u ovoj godini

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić darovao je danas dvije prvorođene bebe u ovoj godini iz ove podmajevičke opštine sa po 700 KM.

Perić je organizovao prijem za roditelje dva prvorođena dječaka istakavši da je opština Ugljevik za ovu namjenu u protekloj godini izdvojila 60.000 KM te najavio dalju podršku.

-Ponosni smo na na činjenicu da smo među prvima u Srpskoj uveli pomoć porodiljama, od 400 do 700 KM za svako novorođeno dijete, izdvajamo sredstava i za vještačku oplodnju-rekao je Perić.

On je istakao da je u okviru programa pomoć porodicama u opštini Ugljevik cjelodnevni boravak u vrtiću za svako dijete na mjesečnom nivou 95 KM te najavio širenje kapaciteta Dječijeg vrtića.

-Besplatna je Škola sporta, plivanja, a naši mališani iz osnovne škole su u mogućnosti da uz podršku opštine Ugljevik borave na obrazovnim, edukativnim i sportskim kampovima. Na ovaj način pokušavamo da se borimo protiv pada nataliteta i odlaska malih-dodao je Perić.

Od ove godine, prema Perićevim riječima, iz lokalnog budžeta izdvojiće se materijalna sredstva za dječije igraonice, te prevoz učenika za osnovce i srednjoškolce.

-U narednoj školskoj godini, obezbjedićemo besplatne udžbenike za sve osnovce-najavio je Perić.

Majka, jednog od prvorođenih beba ove godine, Milica Simikić, zahvalila je rukovodstvu opštine Ugljevik na daru i prijemu.

-Dječak Miloš je naše prvo dijete, a u budućnosti voljela bih da ima i sestru i brata-rekla je Simikićeva.

Medina Tupković, majka dječaka Alija, rekla je da je 700 KM velika podrška roditeljima.

-Rođenje djeteta je vrhunac u mom životu, a planiramo još djece, ukupno čevtoro-rekla je Tupkovićeva.

Današnjem prijemu prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, zamjenik načelnika Vanja Zekić, načelnik Odjeljenja za finansije Ruža Jović i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Verica Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...