Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Datum:

Share post:

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju –njegovatelju ili njegovatelju za mjesec januar 2024. godine počela je danas, 6. februara 2024. godine (utorak).

Januarska isplata dodatka na djecu obuhvata 19.493 djece, odnosno 11.385 korisnika/roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.856.207,32 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec januar obuhvaćeno je ukupno 4.038 majki/porodilja, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 1.635.511,00 KM.

Danas je počela i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 212 majki/porodilja, odnosno 158-oro trećerođene i 62 četvrtorođene djece.

Za isplatu ovog prava izdvojeno je 122.700,00 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojena je 321.000,00 KM za 626 porodilja/majki, odnosno 642 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mjesec januar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 348.256,00 KM za 535 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje/nastavak korišćenja prava mogu obratiti poslovnicama JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...