Ugljevičke humanitarke iz Udruženja “SVJETLOST“ proslavile godišnjicu: OKUPILE BROJNA SRPSKA DRUŠTVA IZ SRBIJE, SRPSKE I HRVATSKE

Datum:

Share post:

Udruženje žena „Svjetlost“ iz Ugljevika proslavilo je prvu godišnjicu postojanja i rada prigodnim kulturno-umjetničkim programom koji je bio posvećen očuvanju srpske tradicije i kulture te trpezom ljubavi.

U Svečanoj sali u Ugljevičkoj Obriježi u čast godišnjici „Svjetlosti“  okupilo se 18 udruženja koji se bave humanitarnim radom i očuvanjem srpske tradicije iz Srbije,  Republike Srpske i Hrvatske.

Predsjednica ugljevičkih žena „Svjetlost“ Jelena Spasojević Đurić istakla je da je  ovo udruženje prvenstveno humanitarno ali i da se bavi očuvanjem tradicije i kulture, starih i tradicionalnih jela i narodnih nošnji.

-Ponosna sam jer se ovo prvi put organizuje u Ugljeviku ali i zahvalna svim gostima koji su nam danas uveličali našu radost a posebno vrijednim članicama „Svjetlosti“ i onima koji pomažu rad udruženja-rekla je Spasojevićeva.

Ona je dodala da ovo udruženje broji 15 aktivnih članica koje su za godinu dana postojanja dobila brojna priznanja u Srbiji i Srpskoj.

Svečanosti su prisustvovali članice Udruženja žena „Dike“ iz Kuzmina /Srbija/, Udruženja „Gnionica“ Vukosavlje, Turistička organizacija Mali Zvornik iz Srbije, Udruženje penzionera „Penzionerka“ Crna Bara /Srbija/, Udruženja  „Račanke“ iz Sremske Rače /Srbija/, Udruženja „Mali Zvornik“ /Srbija/, Udruženja „Majka Angelina“ Kupinovo /Srbija/, Udruženja „Nada i društvo plus 50“ Bršadin /Hrvtaska/,  Udruženja žena i panzionera iz Dalja /Hrvatska/, Udruženja penzionera „Pazovčanka“ iz Stare Pazove /Srbija/, Udruženja „Ljepota Ašanje“ Ašanje /Srbija/  Turistička organizacija Pelagićevo, Humanitarno udruženje „Budimo ljudi“ Lajkovac /Srbija/, Udruženja „Prnjavorka“ iz Mačvanskog Prnjavora /Srbija/, Udruženja „Karlovčićanke“ Karlovčići /Srbija/, Udruženja „Beli anđeo“ Dvorovi, Udruženja  „Bogojavljenska noć“ iz Janje i Udruženja guslara i epskih pjesnika „Milenko Đukić-Ćiko“ Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Zabrana ulaska Porfiriju na KiM gest neprijateljstva prema SPC

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osudio je nedavnu zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju srpskom patrijarhu Porfiriju...

SPC i njeni vernici danas obilježavaju dan posvećen Svetoj velikomučenici Irini

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obilježavaju dan posvećen Svetoj velikomučenici Irini. Životni put ove svetice bio je...

Srpska bogatija za 19 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 19 beba, 10 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Dogodilo se na današnji dan

Danas je subota, 18. maj 138. dan 2024. Do kraja godine ima 228 dana. 1711 - Rođen srpski matematičar,...