UG „Pegaz“ iz Bijeljine organizovalo Humanitarno književno-muzičko veče

Datum:

Share post:

U prostorijama JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina večeras je održano Humanitarno književno -muzičko veče u organizaciji JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina i Udruženja građana „Pegaz“ Bijeljina. Cilj večerašnjeg događaja jeste prikupljanje novčanih sredstava za djecu u riziku.

U književnom dijelu večeri učestvovali su pisci Milan Nikolić, Snežana Topalović Aleksić, Slobodan Jović, Nikoleta Petrović i Aljoša LJubojević, dok su u muzičkom dijelu nastupili prof. dr LJubo Škiljević i Duško Mihajlović.

Milan Nikolić, učesnik i jedan od organizatora Humanitarno književno-muzičko večeri kazao je da su večerašnji umjetnici koji nastupaju naširoko poznati, te da su njihova djela veoma cijenjena.

Večeras smo se svi okupili ne samo da bi pokazali šta smo u prethodnom periodu napisali, nego da prikupimo novčana sredstva za pomoć djeci u riziku. Nadam se da ćemo našu misiju do kraja ispuniti, ali ovo je tek početak jer planiramo da ovo preraste u tradiciju, te se nadam da će i sljedeće večeri biti posvećene onima kojima je potrebna naša pomoć“, istakao je Nikolić.

Željana Arsenović, direktorka JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina, rekla je da je ovo posljednja aktivnost u ovoj, izuzetno važnoj godini za Narodnu biblioteku.

Veoma nam je drago što ovu godinu završavamo upravo humanitarnom večeri, gdje ćemo pokazati humanost i prikupiti sredstva za djecu u riziku. Mi smo tu za sva udruženja, posebno kada je u pitanju humanitarni karakter“, naglasila je Arsenovićeva.

Slobodan Jović, pisac i učesnik na večerašnjem događaju istakao je da se sa zadovoljstvom odazvao pozivu Milana Nikolića da učestvuje na Humanitarnoj književno – muzičkoj večeri, te da će se uvijek rado odazivati ovakvim akcijama.

LJudi čitaju prvenstveno zbog emocija, te posjećuju književne večeri da bi se oplemenili i postali bolji.Umjetnost je ono što nas izgrađuje, formira i čini nas boljim ljudima. Ukoliko ona nema tu dimenziju onda ona ne može da računa na duže staze i da opstane u vječnosti. Vjerujem da smo večeras moje kolega i ja ponudili nešto oplemenjujuće i vrijedno, a sve to za djecu koja su u riziku“, zaključio je Jović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 28. april: Nedjelja donosi energiju promjena

Nedjelja, 28. april 2024. godine, donosi energiju promjena i izazova za sve znakove. Ovo je dan koji poziva na...

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj! (foto)

Polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ i učenica druge godine Gimnazije, Milica Tomić, osvojila je dve zlatne medalje...

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Košarkaši Jahorine prvaci Srpske (foto)

Večeras je u Palama  odigrana i treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Košarkaši Jahorine su...