UEFA: Finale Liga Evrope pred polupraznim tribinama!

Datum:

Share post:

Finale Lige Evrope između Čelsija i Arsenala igraće se u srijedu na Olimpijskom stadionu u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.
 

Odluka UEFA da Baku bude domaćin finalne utakmice mogla bi se pokazati jednom od najgorih u istoriji krovne kuće evropskog fudbala.

Naime, od trenutka kad je UEFA dodijelila Azerejdžanu domaćinstvo, fudbalska javnost je negodovala, a kako se bliži dan finala situacija postaje sve alarmantnija. Kako sad stvari stoje, utakmica će se igrati pred polupraznim tribinama.

Navijači londonskih rivala, pa i sami klubovi, odavno su izrazili svoje nezadovoljstvo što se finale igra u Azerbejdžanu. Klubovi su dobili samo po 6.000 ulaznica za prodaju, a sad se pojavila informacija da će polovinu karata vratiti UEFA. Naime, Arsenal je do četiri dana do utakmice prodao 3.,500 ulaznica, dok je Čelsi prodao tek 2.000.

Razlog za bojkot je duljina putovanja do Bakua koji je navijačima iz Londona udaljen oko 4.000 kilometara, a to sebi čak ni Englezi ne mogu priuštiti.

TESTNA REKLAMA

Takođe, zbog činjenice da se finale igra u Bakuu na probleme je naišao Arsenal koji protiv Čelsija neće moći računati na Henriha Mhitarjana.

Naime, odlučeno je da Mhitarjan ne putuje u Azerbejdžan jer mu se u toj zemlji ne može garantovati bezbjednost obzirom na to da je on Jermenac, a dvije države su odavno u sukobu.

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...