Udruženje za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta „Bogojavljenska noć“ U Bijeljini otvorilo svoje prostorije (foto)

Datum:

Share post:

Udruženje za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta “Bogojavljenska noć” osvještalo je i otvorilo je svoje prostorije u Nušićevoj ulici 43 u Bijeljini.

Udruženje ima oko 150 simpatizera i članova, koji svojim djelovanjem čuvaju kulturu, vjeru, tradiciju i običaje.

“Bogojavljenska noć” raspolaže raznim sekcijama, od kojih su najzastupljenije: škola folklora, škola tradicionalnog, etno i duhovnog pojanja, jedinstvena škola gusala kao i kreativne radionice na kojima čuvaju stare zanate i domaću hranu te na takav način motivišu mlade da se uče pravim vrijednostima.

Udruženje je do sada sarađivalo sa velikim brojem umjetnika, kulturno umjetničkih društava, zdravičara i glumaca širom teritorije Republike Srpske, Srbije, Crne Gore kao i raznih drugih zemalja. Svojim učešćem djelovali su u raznim događajima poput koncerata, pravoslavnih i duhovnih večeri kao i takmičenja na kojima su osvajali prestižne nagrade.

Oni su, takođe, organizatori prvih pravoslavnih večeri i koncerata u našem gradu. Takođe, 15. januara, u sagradnji sa gradom Bijeljina, u velikoj sali Centra za kulturu “Semberija” održaće se njihov treći po redu Bogojavljenski koncert pod nazivom “Put predaka – blago potomaka” sa početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 5. mart

Ovan POSAO: Na ovom polju je sve u redu, ali prenosite frustracije zbog privatnih problema na kolektiv. Potrudite se da...

PET MAGAZIN: Iskazivanje ljubavi prema mački naziva se ailurofilija

Ljubitelji mačaka nazivaju se ailurofilima. Ako imate mace u svom domu, one čine važan deo vašeg života i...

Microsoft Photos dobija AI podršku

Microsoft je najavio generativnu gumicu za brisanje slika sa vještačkom inteligencijom, koja vam omogućava lak način uklanjanja neželjenih...

AGRO SAVJET: Povrće koje raste brzo i idealno je za sadnju u rano proljeće

Početak proljeća je prijelazno razdoblje za vrtlare, vrijeme je sve toplije, no večeri i jutra su ipak još...