Udruženje za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta „Bogojavljenska noć“ U Bijeljini otvorilo svoje prostorije (foto)

Datum:

Share post:

Udruženje za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta „Bogojavljenska noć“ osvještalo je i otvorilo je svoje prostorije u Nušićevoj ulici 43 u Bijeljini.

Udruženje ima oko 150 simpatizera i članova, koji svojim djelovanjem čuvaju kulturu, vjeru, tradiciju i običaje.

„Bogojavljenska noć“ raspolaže raznim sekcijama, od kojih su najzastupljenije: škola folklora, škola tradicionalnog, etno i duhovnog pojanja, jedinstvena škola gusala kao i kreativne radionice na kojima čuvaju stare zanate i domaću hranu te na takav način motivišu mlade da se uče pravim vrijednostima.

Udruženje je do sada sarađivalo sa velikim brojem umjetnika, kulturno umjetničkih društava, zdravičara i glumaca širom teritorije Republike Srpske, Srbije, Crne Gore kao i raznih drugih zemalja. Svojim učešćem djelovali su u raznim događajima poput koncerata, pravoslavnih i duhovnih večeri kao i takmičenja na kojima su osvajali prestižne nagrade.

Oni su, takođe, organizatori prvih pravoslavnih večeri i koncerata u našem gradu. Takođe, 15. januara, u sagradnji sa gradom Bijeljina, u velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“ održaće se njihov treći po redu Bogojavljenski koncert pod nazivom „Put predaka – blago potomaka“ sa početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj! (foto)

Polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ i učenica druge godine Gimnazije, Milica Tomić, osvojila je dve zlatne medalje...

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Košarkaši Jahorine prvaci Srpske (foto)

Večeras je u Palama  odigrana i treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Košarkaši Jahorine su...

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je...