Učenici i profesori Tehničke škole napravili teretanu na otvorenom

Datum:

Share post:

Za potrebe nastave fizičkog vaspitanja, ali i boravka učenika na otvorenom prostoru s ciljem promocije što zdravijeg života u bijeljinskoj Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” realizovali su zanimljivu ideju i napravili teretanu na otvorenom.

Za sve učenike te škole postavili su sprave za vježbanje, koje mogu koristiti i rekreativci.

Prema riječima direktora škole Milenka Maksimovića, na taj korak odlučili su se da bi učenicima ukazali na prednosti vježbanja i boravka na otvorenom, s obzirom na to da mladi danas veći dio vremena provode ispred računara bez skoro ikakve fizičke aktivnosti.

– Htjeli smo da na taj način našim učenicima omogućimo da iskoriste lijepo vrijeme i vježbaju na otvorenom. Na teretanu na otvorenom posebno smo ponosni jer je ona rezultat rada naših učenika i profesora na praktičnoj nastavi. Dio novca obezbijedila je škola, a pomogli su nam i sponzori – naveo je Maksimović.

Sprave za vježbanje su uglavnom za gimnastiku – za izvođenje sklekova, zgibova i slično. Maksimović ističe da to nije jedina novina u školi koju pohađa oko 1.000 učenika.

– Pored teretane uradili smo poseban ulaz za učenike u školu, a zbog bezbjednosnih razloga postavili smo i dva nova ležeća policajca – rekao je Maksimović.

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Program socijalnog zbrinjavanja radnika-uplata doprinosa

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske broj: 04/1-012-2-113/24, od 18. januara 2024....

Zaključci Predsjedništva PDP: Za 15 dana prijedlog za gradonačelnika Banjaluke

Predsjedništvo PDP smatra da aktuelna vlast u Republici Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH ništa ne čini...

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...