Adidas preuzima tron i povećava profit

Datum:

Share post:

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas povećao je svoju procjenu profita za 2018. godinu, po osnovu snažnih finansijskih performansi ostvarenih u devet mjeseci.

Kompanija je, međutim, srezala ciljane prihode zbog slabijeg od očekivanog rasta prihoda u Zapadnoj Evropi, prenosi agencija Rojters.

Iako od većeg rivala Najkija Adidas preuzima tržišni udio u Sjevernoj Americi, ta američka kompanija sve više osvaja tržišta Evrope, Bliskog istoka i Azije, gdje je prodaja Najkija porasla za devet odsto u tri mjeseca zaključno sa avgustom. 

Izvršni direktor Adidasa Kasper Rorsted je za CNBC rekao da je njegova kompanija imala “odličan kvartal” i da će ovo biti izvrsna godina. 

Neto dobit grupacije će, kako je saopšteno, porasti za 16 do 20 odsto u ovoj godini, na između 1,66 i 1,72 milijarde evra, u odnosu na ranije projektovani rast od 13 do 17 odsto. 

Ipak, prihodi od prodaje će porasti za osam do devet odsto, što je nešto niže u odnosu na raniju projekciju rasta od oko deset procenata. 

Prihodi Adidasa u trećem kvartalu porasli su za osam odsto na 5,87 milijardi evra, u odnosu na procjenu analitičara od 5,92 milijarde evra, dok je neto dobit skočila za 19 odsto na 656 miliona evra, čime je nadmašena projekcija analitičara od 619 miliona evra.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zaključci Predsjedništva PDP: Za 15 dana prijedlog za gradonačelnika Banjaluke

Predsjedništvo PDP smatra da aktuelna vlast u Republici Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH ništa ne čini...

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...