U Trebinju položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta žandarmerije

Datum:

Share post:

Trebinjska žandarmerija dobija novu zgradu. Sa njima će pod isti krov i Stanično odjeljenje policije Gorica. Objekat se gradi u Gorici, najbrojnijem trebinjskom naselju.

Objekat će se prostirati na površini od 80 kvadratna metra. Plan je da sve košta nešto više od milion maraka.

Investitor je resorno ministarstvo, a zgrada bi trebalo da nikne za 130 dana.

Prvi čovjek hercegovačke policije kaže da će sve ovo mnogo značiti, pogotovo što je objekat uz frekfentni put ka Crnoj Gori.

„Cilj gradnje ovog objekta jeste da pratimo širenje grada Trebinja, a samim tim i mi da brže reagujemo na određene događaje. Uskoro ćemo brže reagovati iz Gorice prema granici sa Crnom Gorom“, kazao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Kada je u pitanju trebinjska bezbjednost, gradonačelnik kaže da uvijek može bolje.

„Smatram da će ovaj objekat upravo da da dodatnu bezbjednost svima nama zajedno, te da podigne na još veći nivo sigurnost svih naših ljudi koji su trenutno u Trebinju, ali takođe i turista“, izjavio je Mirko Ćurić.

Zajedno sa gradonačelnikom, kamen temeljac postavio je resorni ministar Siniša Karan, a tu je bio i direktor policije Srpske Siniša Kostrešević.

MUP konstantno ulaže u objekte i opremu ali i u ljudstvo, kaže ministar i dodaje da je od 2018. godine uloženo oko 150 miliona maraka.

„Dva su paralelna procesa jačanja ministarstva jedno je to opremanje i u infrastrukturi i u opremi a s druge strane i kadrovsko jačanje policije. Evo ću samo reći da smo danas objavili javni konkurs za 26 klasu kadeta policijske akademije, njih ukupno 300“, istakao je Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Juče je u novosagrađene objekte internatskog tipa u Zalužanima smješteno 460 kadeta, 24. i 25. klase, dodaje Karan.

Ministar je još rekao da se policija stalno podmlađuje i obučava, te da će se i dalje raditi na nabavci nove savremene opreme.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...

Potpisivan ugovora izmedju RTRS i rukometnog kampa „Mladen Bojinovic Dugi“

U Multimedijalnoj sali RTV danas je održana konferencija za medije povodom trećeg rukometnog kampa za djecu uzrasta 10-...

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Kvalitetnom praktičnom nastavom zadržati mlade na našim prostorima (foto)

Poslovni subjekti u Republici Srpskoj sve češće se susreću sa problemom nedostatka kvalifikovane radne snage pa tako potraga...

Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava...