U Prijedoru raspušten Gradski odbor Socijalističke partije

Datum:

Share post:

U Prijedoru je raspušten Gradski odbor Socijalističke partije, jer rukovodstvo stranke nije zadovoljno njegovim izbornim rezultatom.

Bivši predsjednik GO SP, Ranko Kolar odlučio je da zbog ove odluke stranačkog vrha, napusti Socijalističku partiju. Naši izvori tvrde da Kolar prelazi u DEMOS, partiju na čijem čelu je Nedeljko Čubrilović. Međutim, o imenu partije u koju prelazi, Kolar, koji je inače jedini odbornik SP u Skupštini grada Prijedora, još ne želi da govori.

– Sve detalje saopštiću na konferenciji za novinare, koju ću održati uoči sjednice Skupštine grada. Ne želim da govorim o kojoj je partiji riječ, jer neću da povlačim i ostale članove raspuštenog odbora za sobom i ne želim da ugrožavam ljude koji odluče da ostanu u SP – izjavio je Kolar.

Ističe da će u Skupštini grada Prijedora, ubuduće da zastupa interese i stavove partije u koju pređe.

TESTNA REKLAMA

Inače, Kolar je zaposlen u Nacionalnom parku „Kozara“. Naši izvori tvrde da je moguće da će mjesto direktora u ovom preduzeću pripasti DEMOSU, koji će Kolara postaviti na ovu funkciju. Kolar nam ovu informaciju nije potrvdio, ali ni demantovao.

Direktorsko mjesto u NP „Kozara“ godinama je rukama Pavićevog DNS. Međutim, Kolar odlučno tvrdi da SP nije imala loše izborne rezultate, te da su oni najbolji od 2002. godine, iako su činili 2,8 odsto od izbornog cenzusa.

Ovu informaciju za Srpskainfo potvrdio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS, Duško Milunović koji je imenovan za povjerenika ove partije u Prijedoru.

– Partija je donijela odluku da raspusti sve Gradske odbore koji nisu prošli izborni cenzus, a među njima je i Prijedor. Meni je naloženo da u roku od 90 dana, kao povjerenik, formiram inicijativni odbor – rekao je Milinović.

Dodao je da bi već u drugoj polovini ovog mjeseca mogla biti poznata imena članova koji će preuzeti rukovodeće funkcije.

– Već postoje osobe koje mogu biti imenovane na partijske funkcije, ali čekamo da prođu praznici i proslavimo Dan Republike – poručio je Milunović.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...