U GRADU Bijeljina NEMA registrovanih građana zaraženih KORONA virusom

Datum:

Share post:

Prema izvještajima koje su dostavili Dom zdravlja Bijeljina i Bolnica „Sveti Vračevi“, u Gradu Bijeljina nema registrovanih građana zaraženih novim korona virusom. Nepromijenjeno je stanje i u izolaciji – stabilnog su zdravstvenog stanja tri osobe o čijem stanju se očekuju rezultati, a pod nadzorom je 697 osoba.

U krugu Bolnice su od 18. marta uvedene dodatne preventivne mjere – postavljeni su trijažni punktovi gdje se svim pacijentima prije ulaska u objekat bolnice mjeri tjelesna temperatura, a takođe se ispunjava anketni upitnik o prethodnom kretanju građanina. Redovne kontrole pacijenata, ukoliko ne dolazi do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, odlažu se do daljnjeg, a sve informacije o stanju ležećih pacijenata, s obzirom na to da je na snazi odluka o zabrani posjeta, mogu se dobiti na broj telefona 055 415 555 u periodu od 13.30 do 14.30 časova.

Službenici gradske Komunalne policije su prilikom kontrole poštovanja naredbe Kriznog štaba o zabrani rada ugostiteljskih objekata na urbanom i seoskom području Grada Bijeljina utvrdili da samo jedan kafe-bar nije poštovao naredbu. Objekat je zatvoren i izdat je prekršajni nalog. Komunalna policija je od Republičkog inspektorata dobila prvo rješenje o kućnoj izolaciji, ali prilikom kontrole na navedenoj adresi nisu zatekli lice kojem je rješenje izdato. Inspektorat je obaviješten o nepoštovanju rješenja.

Tržišna inspekcija je u toku prethodnog dana izdala tri prekršajna naloga, a jedan prekršajni nalog je izdala Inspekcija za hranu.

Gradska uprava i zdravstvene ustanove ponavljaju apel građanima da pojačaju mjere higijene, da budu samoodgovorni i disciplinovani, jer to je jedan od veoma značajnih koraka u borbi protiv širenja zaraze. U slučaju nepoštovanja propisanih mjera, nadležne službe će izricati kazne.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Sutra neradni dan u Srpskoj

POVEZANE VIJESTI

Sutra neradni dan u Srpskoj

 U Republici Srpskoj sutra će biti neradni dan jer se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz...

“Danas pišemo istoriju” Vučić priredio svečani doček za kineskog predsjednika Si Đinpinga

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček za kineskog predsjednika Si Đinpinga, uz državne i vojne...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u Crnjelovu okupio brojne učesnike i goste (foto)

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, u Donjem Crnjelovu, 4. maja 2024. godine je održan prvi Vaskršnju turnir u...

Ministar Minić potpisao Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede sa delegacijom Bjelorusije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić potpisao je danas u Banjaluci Memorandum o saradnji u...