U Centru za kulturu ''Semberija'' 5. marta PREDSTAVA ''Crvenkapa''

Datum:

Share post:

U Centru za kluturu „Semberija” u četvrtak, 5. marta, biće izvedena predstava “Crvenkapa”, jedna od omiljenih bajki svih vremena, u adaptaciji  “Akademije 28”  Beograd.

U njihovoj adaptaciji,  „Crvenkapa“ je priča o ljubavi, povjerenju i prijateljstvu. Osim što nosi crvenu kapicu, glavna junakinja je hrabra, vesela, voli da se igra i brižna je prema mami i baki.

 
Vuk nije krvoločan i zao, ali je usamljeni ''slatkojed''. Želi da pronađe nekoga s kim bi mogao da se igra i da jede slatkiše. Njega zanima samo Crvenkapina korpa u kojoj su slatki darovi za baku.

Lovac je već druga priča. On je pjesnik, romantična duša. Njegov cilj je da se dopadne baki koja mu je simpatija i samo zbog toga je odlučan da uhvati vuka. Ali avaaj, toliko je dobar da ni mrava ne bi zgazio.

Da li će lovac uspjeti da uhvati usamljenog vuka? Da li će Crvenkapa uspjeti da pronađe put do bakine kuće? Da li će vuk ostvariti svoj plan i uspjeti da se domogne Crvenkapine korpe sa slatkišima? 

Mališani će do odgovora na ova pitanja moći da dođu ukoliko pogledaju predstavu, koja će im pokazati i šta znače ljubav i prijateljstvo, te usmjeriti ih na prve životne vrijednosti.

U predstavi igraju: Zlatija Ivanović, Sonja Knežević, Dejan Stojaković  i Boško Puletić. Tekst je pisala Sonja Knežević , a režiju je radio Mihajlo Lađevac.

Predstava je u 18.00 časova.  Ulaz je 8 KM.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Šta rade bebe i odakle dolaze?“ – Vesela nedjelja sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ (video)

Zajedno sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ krenuli smo u veselu avanturu. U ovom serijalu klinci odgovaraju na tako...

Ruskinja iz Ukrajine živi u Bijeljini i udovica je ratnog veterana VRS: “Mog sina niko neće odvući u rat“ (foto)

Šta sve Ljubica Mrkajić (51), djevojački Ljubov Romanjenkova, nije preživela i odbolovala u pet decenija svog života! Kao djevojka...

KONAČNI REZULTATI: 68,36% Semberaca protiv opoziva Gradonačelnika Petrovića

Saopštenje Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine je, nakon objedinjavanja svih...

CRVENI KRST BIJELJINA: Vratimo dječija igrališta zajedno – čekamo vas sutra u sali Gimnazije

Saopštenje Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Dragi sugrađani! Želimo da vas pozovemo da se pridružite akciji pod...