U Centru za kulturu ''Semberija'' 5. marta PREDSTAVA ''Crvenkapa''

Datum:

Share post:

U Centru za kluturu „Semberija” u četvrtak, 5. marta, biće izvedena predstava “Crvenkapa”, jedna od omiljenih bajki svih vremena, u adaptaciji  “Akademije 28”  Beograd.

U njihovoj adaptaciji,  „Crvenkapa“ je priča o ljubavi, povjerenju i prijateljstvu. Osim što nosi crvenu kapicu, glavna junakinja je hrabra, vesela, voli da se igra i brižna je prema mami i baki.

 
Vuk nije krvoločan i zao, ali je usamljeni ''slatkojed''. Želi da pronađe nekoga s kim bi mogao da se igra i da jede slatkiše. Njega zanima samo Crvenkapina korpa u kojoj su slatki darovi za baku.

Lovac je već druga priča. On je pjesnik, romantična duša. Njegov cilj je da se dopadne baki koja mu je simpatija i samo zbog toga je odlučan da uhvati vuka. Ali avaaj, toliko je dobar da ni mrava ne bi zgazio.

Da li će lovac uspjeti da uhvati usamljenog vuka? Da li će Crvenkapa uspjeti da pronađe put do bakine kuće? Da li će vuk ostvariti svoj plan i uspjeti da se domogne Crvenkapine korpe sa slatkišima? 

Mališani će do odgovora na ova pitanja moći da dođu ukoliko pogledaju predstavu, koja će im pokazati i šta znače ljubav i prijateljstvo, te usmjeriti ih na prve životne vrijednosti.

U predstavi igraju: Zlatija Ivanović, Sonja Knežević, Dejan Stojaković  i Boško Puletić. Tekst je pisala Sonja Knežević , a režiju je radio Mihajlo Lađevac.

Predstava je u 18.00 časova.  Ulaz je 8 KM.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...