U bijeljinskoj Bolnici održana obuka „Budućnost je u našim rukama“ (foto)

Datum:

Share post:

Profesor Miodrag Ivanović, istaknuti predavač iz oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta na ECPD, Univerzitetu za mir Ujedinjenih nacija u Londonu, održao je obuku načelnicima odjeljenja i rukovodiocima službi bijeljinske bolnice zajedno sa menadžmentom, na temu „ Budućnost je u našim rukama “.

“Mene je fasciniralo znanje, talenat i posvećenost zaposlenih da se obrazuju, da aktivno učestvuju i da dele svoje poglede i mišljenje. Uistinu, verujem da će zaposleni na čelu sa rukovodećim timom profesora Zlatka Maksimovića otvarati nove perspektive za bolnicu, njene zaposlene i korisnike njihovih usluga. Verujem da će bolnica uskoro dobiti status univerzitetske bolnice sa novim institutom koji će podstaći medicinska istraživanja sa razgranatom saradnjom s vodećim institucijama iz EU u oblasti zdravstva, rekao je profesor Ivanović i dodao da je ovo bio intenzivan program uz stalno angažovanje i rad u grupama, timovima i radionicama usmjeren na rješavanje i unapređenje osnovnih problema kao što su: izrada komunikacionih planova, održavanje i servisiranje postojeće tehnike i opreme, izrada praktičnih planova i programa za motivisanje zaposlenih, definisanje strateških ciljeva i SMART pristupa, i posebno identifikovanje potreba stanovništva za zdravstvene usluge” rekao je profesor Ivanović i dodao

“Menadžerske i liderske vještine u oblastima upravljanja ljudima, resursima, aktivnostima, informacijama i posebno upravljanje sobom, koncipirane su i sadržajno utemeljene u temama, kao što su, prvo, planiranje promjenama na radnom mestu, razumjevanjem kritičnih faktora i pokretača promjena; drugo, upotreba modela za identifikovanje i rješavanje problema; treće, efikasni timovi, organizacija, vođenje i motivisanje; četvrto, uloga menadžera za poboljšanje rada zaposlenih; peto, identifikovanje i definisanje SMART ciljeva na radnom mjestu i na kraju, šanse identifikovanja potreba regiona i grada Biljeljina za apliciranje kod EU fondova.”

“Trening o principima oraganizacijske strukture, kulture, timovima i liderstvu je koncipiran da još više produbi i sadržajno unaprijedi već uveliko prihvaćeni koncept permanentnog obrazovanja zaposlenih, razvoju mladih i talentovanih, posebno unapređenju menadžerskih i liderskih vještina kod medicinskog osoblja, ljekara i sestara”, istakao je prof. Ivanović na kraju obuke.

Direktor bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović zahvalio se u ime zaposlenih i istakao da su predavanja nastavak treninga iz oblasti menadžmenta koji imaju za cilj da unaprijede poslovanjeove zdravstvene ustanove, da budemo još bolji u obavljanju svakodnevnih zadataka, jer pored toga što ulažemo u opremu, ne smijemo zaboraviti da su ljudi naš najvažniji resurs. 

“Upravljanje promjenama je ključ uspjeha, posebno u ovom turbulentnom vremenu i zato treba da učimo od najboljih kako da odgovorimo na izazove koji su pred nama”, rekao je dr Maksimović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...