U Bijeljini otvoren novi objekat Vrtića „Čika Jova Zmaj“ (foto, video)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas otvoren osmi objekat Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, što, konkretno u samom gradu, predstavlja peti objekat sa kapacitetom od 45 djece. Simbolično otvaranje novog objekta vrtića organizovano je na Međunarodni dan djeteta.

„Ovo je najbolji način da obilježimo Međunarodni dan djeteta. Ovim dajemo na značaju predškolskom vaspitanju i obrazovanju, a Grad Bijeljina na ovaj način povećava značajno obuhvat djece. Na ovaj način Grad Bijeljina pokazuje visok nivo senzibiliteta za prepoznavanje potreba djeteta za pravo na predškolsko vaspitanje i obrazovanje kao jedno od najznačajnijih prava i značajnog oblika psihofizičkog vaspitanja djece“, rekla je Jovanka Vuković, Zamjenik ombudsmana za djecu.

Današnji novootvoreni objekat je drugi po redu otvoren u ovoj godini i sadašnji obuhvat djece u Vrtiću „Čika Jova Zmaj“ je 850 djece.

„Moram da se zahvalim i Gradskoj upravi i SKupštini Grada koji su izrazili želju za povećanjem, odnosno proširenjem kapaciteta našeg vrtića. U ovom objektu će boraviti dvije grupe, a do 45 djece što je pozitivna stvar za ovu mjesnu zajednicu. Takođe, moram se zahvaliti i starješini „Petropavlovskog hrama“, svešteniku Miranu koji je izrazio želju da u sklopu ovog hrama bude ustanova predškolskog karaktera i došli smo u priliku da to realizujemo“, istakao je Vujanović i istakao da će se podruditi da u što kraćem roku djeca krenu da pohađaju ovaj objekat.

Protonamjesnik Miran Gavrilović, starješina „Petropavlovskog hrama“ u Bijeljini rekao je da smo svi djeca Božija, ali da ništa ljepše nema nego kada mala djeca odrastaju u okrilju crkve i pored same crkve.

„Razmišljali smo u toku gradnje ovog lepog objekta šta je najlepša i najplemenitija svrha pored okupljanja naroda. Još veća simbolika je da deca odrastaju pored crkve. Iz tog razloga namenili smo te prostorije, koje smo nedavno dovršili, da saobrazimo potrebama dečijeg vrtića. Imamo dobru i ličnu saradnju sa predškolskom ustanovom „Čika Jova Zmaj“ i nije bilo dileme sa kim ćemo sarađivati“, objasnio je protonamjesnik Miran.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izrazio je zahvalnost svještenstvu „Petropavlovskog hrama“ na čelu sa ocem Miranom na prethodnoj saradnji.

„Naše opredjeljenje je da Gradska uprava Grada Bijeljina i dalje ulaže u ono najvrjednije, naše blago našeg društva – dječica. Želimo da se ove prostorije koriste u dobrom zdravlju, dobrom raspoloženju i neka je srećan početak našim vaspitačima i cjelokupnom kolektivu vrtića. U našoj Mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić“ i „Petropavlovskom hramu“ sa, usuđujem se reći, jednim od najuređenijih dvorišta širom naše eparhije, preko 40 dječice će imati priliku da pohađa sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja i Grad će se truditi da za djecu obezbijedi što bolje uslove“, istakao je Petrović.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević podsjetio je da se Skupština trudi da se djeca u javnom i privatnom vrtiću izjednače i da imaju ista prava, da je cijena koštanja ista ili identična.

„To su neki pravci u kojima trebamo djelovati. Veliko je zadovoljstvo i što je ovaj objekat vrtića otvoren baš u sklopu „Petropavlovskog hrama“. Mislim da je važno da djeca rastu i razvijaju se uz hrišćansko obrazovanje i vaspitanje, a borave u dvorištu crkve, te da će to od njih stvoriti dobre ljude. Svakako podrška je od prvog dana mog mandata bila prisutna i sigurno da ćemo tako i nastaviti“, zaključio je Đurđrvić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U okrivu Nedjelje Crvenog krsta, danas u Bijeljini održano regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći (foto, video)

U periodu od osmog do 15. maja traje jedan od najznačajnijih perioda tradicionalnih aktivnosti Crvenog krsta Republike Srpske –...

U Bijeljini obilježen Dan VRS, Dan semberskih ratnih jedinica i Dan 3. pješadijskog RS puka (foto)

Odavanjem počasti poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Bijeljini je obilježen Dan Vojske Republike Srpske, Dan semberskih ratnih...

GIK BIJELJINA: Nemogućnost sprovođenja izbornih aktivnosti

Saopštenje GIK Bijeljina prenosimo u cjelosti: ”CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA S A R A J E V O Danijela Ozme broj 7 PREDMET:...

GIK BIJELJINA: Javnost će se obavještavati o relevantnim informacijama isticanjem dokumenata na vratima prostorije

Saopštenje Gradske izborne komisije Bijeljina prenosimo u cjelosti: Poštujući odredbe Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i podzakonskih akata, a...