U akciji "Wolf" učestvuje 250 policajaca, pretresi na 20 lokacija

Datum:

Share post:

Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a RS vrše pretrese na 20 lokacija u okviru akcije "Wolf" u kojoj učestvuje 250 policajaca, saopštila je Granična policija BiH.

 

"Tom prilikom je zadokumentovano obavljanje više krivičnih djela organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz učešće većeg broja osoba organizovanih u međusobno povezane kriminalne grupe, koje imaju jasno definisanu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i saučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta", navedeno je u saopštenju GP BiH. 

Kako se dodaje ovako organizovane kriminalne grupe su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta.  

Kako se navodi u saopštenju pripadnici Granične policije BiH i MUP RS već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužilaštva BiH.
"Po prvi put je na ovakav način ostvarena saradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužilaštva BiH i po naredbama Suda BiH", navodi se u saopštenju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...