„Trojka iz bloka“ pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine Brčko distrikta

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić biće pokrovitelj manifestacije „Trojka iz bloka“ s ciljem njenog održavanja, koje je bilo zabranjeno.

Milić je rekao da se na ovaj korak odlučio nakon što je policija distrikta donijela rješenje o zabrani humnitarno-sportskog događaja „Trojka iz bloka“ koji je danas trebalo da se održi na Trgu mladih u Brčkom u 19.00 časova, u organizaciji Konzervativnog kluba i Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

– Nakon konsultacija sa policijom i dogovora sa organizatorima odlučio sam da kao predsjednik Skupštine budem pokrovitelj ovog događaja. To će omogućiti da se u skladu sa zakonskim procedurma „Trojka iz bloka“ održi na Trgu mladih, u novom terminu koji će biti naknadno saopšten – izjavio je Milić Srni.

Iz Konzervativnog kluba Brčko danas su u saopštenju zahvalili Miliću za podršku, ali i građanima koji iskazali revolt zbog zabrane održavanja „Trojke iz bloka“ u Brčkom.

Policija Brčko distrikta juče je donijela rješenje o zabrani održavanja humanitarno-sportskog događaja „Trojka iz bloka“ uz obrazloženje da je održavanje ovog mirnog okupljanja organizatora najavljeno za period kada je na Trgu Mladih pojačana frekvencija građana.

Prema obrazloženju policije, to bi prouzrokovalo blokadu dijela pješačke zone, dovelo do onemogućavanja slobodnog kretanja građana i izazvalo negodovanje pojedinih građana koji nisu učesnici događaja, što bi moglo da izazove incidentne situacije i naruši javni red i mir.

Nakon što je Konzervativni klub Brčko ovo rješenje objavio na društvenim mrežama uslijedila je osuđujuća reakcija građana zbog zabrane održavanja „Trojke iz bloka“.

Povodom toga danas je na Fejsbuku“predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić najavio da će „Trojka iz bloka“ biti održana uz njegovo pokroviteljstvo u novom terminu.

„Trojka iz bloka“ je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ pokrenut 2012. godine, a u Brčkom se organizuje posljenjih pet godina.

Zahvaljujući do sada održanim turnirima u Brčkom, kupljen je traktor za devetočlanu porodicu Božić, uređena kuća za porodicu Novak – samohranu majku Dajanu i njeno petoro djece, kao i porodicu Gavrić u Pukišu.

Manifestacija „Trojka iz bloka“ je do sada održana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Kanadi i SAD.

Podržali su je Košarkaški savez Srbije, kao i mnoge javne ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića, Boška Ćirkovića Škaba, rep grupe THC la Familija, Nemanje Blažića Trikija, Dejana Savića i drugih.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“Otaharin” iz Bijeljine obilježava Dječiju nedjelju

Udruženje građana “Otaharin” iz Bijeljine, danas je započeo obilježavanje Dječije nedjelje pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“, manifestacije...

NEŠKOVIĆ: Za SNSD važniji je Zakon o vinu i Izvršni komitet SNSD, nego Zakon o PDV i zaključci NSRS

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...

ARLOV: Zahvalnost OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine za donaciju više od 5.000 KM

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Bijeljine za...

MINISTAR EGIĆ: Ispoštovali smo sve zahtjeve boraca – radimo na povećanju invalidnina

Vlada Republike Srpske je uspjela da ispoštuje sve zahtjeve boračke populacije, rekao je minstar rada i boračko-invalidske zaštite...