“Svim ljudima bolji život” Načelnik Ugljevika Perić sastao se sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Hurtićem

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sastao se danas sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidom Hurtićem sa kojim je razgovarao na temu povratničke populaciji ove podmajevičke opštine.

Hurtić je rekao da je danas razgovarano o infrastrukturnim projektima koji su raspisani za romsku i povratničku populaciju u okviru Savjeta ministara BiH, te pojasnio da opština Ugljevik može konkurisati za one projekte koji su važni ovoj lokalnoj zajednici.

-Opština Ugljevik je spremna da ide sa projektima a komisija je ta koja odlučuje o dodjeli sredstava iz tih projekata. Prilikom konkurisanja veoma je važno sa koliko će učestvovati sredstava iz budžeta opštine jer se sve to  boduje i nadam se budućoj saradnji sa ovom lokalnom zajednicom u kojoj se integrisala povratnička populacija-rekao je Hurtić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je od ministra Hurtića dobio informacije o projektima i javnim pozivima iz Savjeta ministara BiH a koji su važni za povratničku populaciju iz ove podmajevičke opštine.

Perić je istakao da je potreba i želja lokalne vlasti da uz podršku viših nivoa vlasti obezbijedi još bolje uslove života stanovništva kako bi ostali u ovim krajevima.

-U proteklom periodu opština Ugljevik je ulagala u povratničke mjesne zajednice a prije svega u projekte izgradje vodovoda u mjesnim zajednicama Glinje i Srednjoj Trnovi, poboljšanje vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama Janjari i Atmačići, putne infrastrukture, javne rasvjete, poboljšanje snabdijevanja u oblasti električne energije  kao i podsticije u oblasti poljoprivrede i poboljšanje uslova života gdje su iz lokalnog budžeta izdvajana značajna materijalna sredstva-naveo je Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...