Mudrim  rukovođenjem i donošenjem ispravnih odluka u Bijeljini je u aprilu 1992. godine spriječen ratni haos i bezvlašće.

-Puno je dokumenata iz tog ratnog perioda koji još uvijek nisu obrađeni i publikovani. Nažalost, najviše dokumenata je objavljeno u Haškom trinunalu. Predložićemo gradskim vlastima da se 31. mart definiše kao značajan datum za ovaj grad, te da se u gradskom budžetu obezbijedi novac  Muzeju Semberija  za prikupljanje građe iz tog perioda, rekao je Cvijetin Simić tadašnji predsjednik Skupštine opštine Bijeljina.

30. godina odbrane Grada Bijeljina Cvijetin Cican Simić, 03. april 2022. godine

Tim povodom sutra (ponedjeljak, 01. April 2024. Godine), u 11..00 časova, u Velikoj sali Skupštine grada Bijeljina biće održan sastanak članova Savjeta za narodnu odbranu Skupštine opštine Bijeljina iz 1992. godine na kome će se evocirati uspomene na sudbonosne dane iz novije zavičajne istorije Bijeljine.

Sastankom će predsjedavati Cvijetin Simić, predsjednik Skupštine opštine Bijeljina iz perioda 1992. godine.

BIJELJINA: Priprema projekta za formiranje arhivsko-dokumentacione zbirke o trenucima raspada SFRJ i uzrocima koji su doveli do ratnih sukoba u BiH

Na sastanku će biti riječi i o nastavku projekta za formiranje arhivsko-dokumentacione zbirke o trenucima raspada SFRJ i uzrocima koji su doveli do ratnih sukoba u BiH i svega onoga što se u to vrijeme dešavalo na prostoru Semberije i Majevice.

Cvijetin Simić, pokretač inicijative kaže da je žalosno što ovaj projekat čeka tolike godine na realizaciju i da do sada nisu imali potrebnu podršku gradske vlasti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име