Sutra sveta liturgija i osveštenje temelja škole i vrtića u Donjem Crnjelovu

U temelje nove škole i vrtića u Donjem Crnjelovu položena su tri kamena iz Studenice, Hilandara i Pećke patrijaršije, sa porukom da narod Semberije treba da ostane na putu Svetosavlja, poručio je tada (05. april 2024.) gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, dodajući, da ovaj objekat finansira Gradska uprava bez podrške republičkih nivoa vlasti.

Sutra, (nedjelja, 26. maj 2024.), Njegovo preosveštenstvo vladika Fotije (uskoro Visokopreosvešteni Arhiepiskop i Mitropiolit zvorničko-tuzlanski) služiće Svetu liturgiju zajedno sa umirovljenim vladikom Konstantinom u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu gdje će biti osveštani temelji škole i vrtića koje se gradi.

– Pozivam sve mještane našeg Crnjelova da sada u nedjelju 26. maja, u našoj crkvi dočekamo zajedno sa Ocem Slobodanom našeg Preosvećenog vladiku Fotija i umirovljenog vladiku Konstantina koji će služiti svetu liturgiju i osveštati temelje škole i vrtića, nakon čega ćemo se zajedno okupiti da se okrijepimo, osvježimo i u Božijem sabranju provedemo vrijeme dijeleći ljubav i blagost., rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Kamen iz porte manastira Studenica će biti utisnut u temelje OŠ ”Sveti Sava” u Crnjelovu (foto)

-Dok se polako pripremamo za sutrašnji veliki događaj, prisjećamo se kako je to bilo na polaganju tri kamena temeljca donijetih sa svetih srpskih mjesta koja su na Svetosavskom putu-Hilandar, Studenica i Pećka Patrijaršija. Živi i zdravi mi bili, poručio je Petrović.

BIJELJINA: Ozvaničen početak gradnje novog školskog objekta u Donjem Crnjelovu (foto)

-Kao Međunarodni dan maternjeg jezika proglašen je 21. februar od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Baš danas me je dočekala najljepša vijest otkako sam stupio na dužnost gradonačelnika, a to je početak gradnje osnovne škole i vrtića u mom rodnom selu, u Donjem Crnjelovu, rekao je tada (21. februar 2024.) Petrović.

PETROVIĆ: Počinje gradnja Osnovne škole i vrtića u Donjem Crnjelovu

-Najponosniji sam na to da za ove tri i po godine je uloženo u obrazovanje na različitim nivoima više nego ikada i da smo svi zajedno odabrali put Svetosavlja i današnjih Svetih Ćirila i Metodija, očeva pismenosti i duhovnosti, zaključio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име