„Sud će im ponovo poništiti odluku“ Tegeltija optužio CIK za administrativni državni udar

Datum:

Share post:

CIK je današnjom odlukom izašao iz pravnog poretka BIH, postavio se iznad Suda BIH, odbio izvršenje odluke Suda BIH i njegova jasna pravna shvatanja i upute i suštinski sudsku odluku proglasio nezakonitom.

To je izjavio Milan Tegeltija, savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, komentarišući odluku CIK da ponovo prizna sporni glas za PDP pri izboru srpskih delegata za Dom naroda BiH.

Tegeltija kaže da je CIK uzela sebi ovlaštenje da tumači zakone drugačije nego što im je naloženo sudskom odlukom.

– Ovom odlukom CIK je faktički poništio i ponizio Sud BiH i izvršio administrativni državni udar. Članovi CIK koji su glasali za ovu odluku, njih četvoro na ovaj način izvršili su i krivično djelo neizvršenje sudske odluke iz člana 239 KZBIH. Nakon što uložimo žalbu na ovakvu odluku CIK, Sud će sasvim sigurno morati ponovo poništiti ovakvu odluku CIK, inače će moći slobodno zaključati vrata tog suda a sudije poslati kući jer više neće imati nikakvu svrhu u pravnom sistemu – kaže Tegeltija.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, protiv članova CIK a će sasvim sigurno biti i podnesene krivične projave ubog krivičnog djela neizvršenja sudske presude iz člana 239. KZBIH.

– Nakon što se ova trakavica završi , članovi CIK će dugo morati odgovarati na pitanja tužilaca, a SNSD će kako to zakon i sudska presuda nalaže na osnovu sprovedene procedure i volje Narodne Skuštine  Republike Srpske imati četiri delegata u Domu naroda PSBIH – poručio je Tegeltija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...