Stolarija „Stjepić“ Drijenča (Čelić) danas se oglasila Saopštenjem za javnost koje je osim medija naslovljeno na sve nivoe vlasti, ambasade, vjerske zajednice i druge relevantne subjekte.

U saopštenju se navodi:

Ovim putem obavještavam vlade, medije, građane, političke subjekte, vjerske zajednice, ambasade i druge zainteresirane da sam odlučio da preselim svoju firmu iz Opštine Čelić (Federacija Bosne i Hercegovine) u Opštinu Lopare (Republika Srpska) zbog otežavanja rada ovog privrednog subjekta od strane Opštine Čelić.

Naime u protekle dvije godine moj privredni subjekt su zadesile elementarne nepogode (poplave dva puta i požar). S obzirom da nisam imao, a očekivao sam pomoć od strane lokalne zajednice, da će bar popraviti pristupni most ka mojoj firmi, čiju gradnju sam sa susjedom isfinansirao, te sam dobio informaciju da će lokalna zajednica odnosno Opština Čelić to jeste načelnik opštine Čelić Admir Hrustanović budžetskim sredstvima isfinasirati rekonsturkciju odnosno djelimičnu rekonstrukciju pomenutog mosta.

Načelnik svojom aktom broj: 02-40-1593/23 od 09.06.2023. godine donosi naredbu o sanaciji mosta kod stolarske radione Stjepić, ali da je moja radost trajala tako kratko tačnije niti jedan dan. Načelnik Opštine Čelić Admir Hrustanović donosi akt o IZMJENI NAREDBE broj: 02-40-1593/23 od 09.06.2023 godine kojom briše stav četiri čime je odlučio da ne izvrši i ne pomogne u rješavanju nastalog problema za moju firmu .

Želim napomenuti da je Stolarija Stjepić osnovana 2003. godine, upošljava 15 radnika kojima redovno plaćam plate i druge obaveze, takođe ispunjavam i druge poreske obaveze kao što su i doprinosi za protivpožarnu zaštitu, vodne naknade, obaveze za elementarne nepogode, Opštinsku komunalnu naknadu koja se direktno tiče budžeta i priliva Opštine Čelić, da 90% svoje proizvodnje izvozim van Bosne i Hercegovine, da sam ne samo u MZ Drijenča nego i Opštini Čelić jedini Hrvat koji je vlasnik obrta i jedan sam od tri najveća izvoznika na području Opštine Čelić.

Redoslijed nepogoda i kratak opis kod ova moja tri slučaja je sledeći. Kod požara koji je zahvatio moju firmu gdje sam imao štetu od preko 60.000,00 KM. Prilikom požara prvi su stigli vatrogasci iz Lopara (Republika Srpska) i načelnik Opštine Lopare Rado Savić (Republika Srpska) kojima se ovim putem i zahvaljujem. Jedina pomoć od strane Opštine Čelić je bila dolazak vatrogasne jedinice 20 minuta nakon ugašenog požara, a niko drugi od lokalne zajednice se nije udostojio nit da pozove, a kamo li da ponudi neku vrstu pomoći.

Dva druga događaja koji se vežu za poplavu iz ove i prethodne godine su rezultirali sveukupnu štetu od oko 160.000,00 KM i ponovo se niko iz opštine Čelič nije udostojio nazvati ili na neki drugi način interesovati i ponuditi pomoć za sanciju navedenih šteta. Da napomenom da se posebno druga šteta od poplava direktno odnosi zbog ne saniranja šteta od ranijih poplava. Za obje poplave koje su mi se desile uvijek i redovno me kontaktirao Rado Savić načelnik Opštine Lopare (Republika Srpska) i nudio pomoć.

S obzirom da u ovako teškim trenutcima imam podršku i pomoć od strane susjedne Opštine Lopare RS, a u svojoj matičnoj opštini Čelić FBIH i načelnika Admira Hrustanovića nemam nikakvu pomoć, neznajući pravi smisao apstinencije pomoći načelnika Admira Hrustanovića mom privrednom subjektu, neznajući za njegove stvarne razloge, mogu samo predpostaviti da se radi o smetnji što sam preduzetnik Hrvatske nacionalnosti ili možda nije zadovoljan da se privredna aktivnost dešava na prostoru ovog dijela opštine Čelić, ili nešto treće. Zato sam se odlučio za ovaj za mene težak, ali jedini korak da zatvorim svoj privredni subjekat i da idem tamo (Opština Lopare – RS) gdje me ljudi očekuju i gdje će doći i do novog upošljavanja.

Kao ostvaren čovjek na svim životnim planovima, nije mi namjera da ovim ili na neki drugi način molim načelnika Admira Hrustanovića i opštinu Čelić. Nego mi je namjera da javnosti i drugim privrednim subjektima pokažem kako se lokalna zajednica i njen načelnik Admir Hrustanović odnose se prema mom privrednom subjektu, a sve u cilju da se tako ne bi odnosio i prema drugim privrednicima i njihovim firmama.

Na kraju svega ovog kao čovjek postavljam pitanje u šta i gdje je uložio pare načelnik Opštine Čelić Admir Hrustanović, jer se javno hvalio da je od viših nivoa vlasti dobio preko 1.400.000,00 KM za sanaciju šteta nastalih poplavama. Sa pravom postavljam navedeno pitanje jer sam i proše godine nastradao od poplava kako sam to naveo gore u tekstu – navodi se u saopštenju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: majevicaonline.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име