STOJANOVIĆ DEMOS: Skupštinsko rukovodstvo biće iz koalicije koja ima većinu

Datum:

Share post:

Skupština grada Bijeljina ima 31 odbornika, a skupštinsku većinu čini sedam odbornika iz SNSD, pet iz SDS Semberija, četiri iz Demosa, po dva odbornika iz Ujedinjene Srpske, SP i SDA i jedan iz Pokreta za Bijeljinu.

„Nažalost, ovaj put je gradonačelnik mimo koalicije koja ima skupštinsku većinu, ali mi očekujemo korektnu i kvalitetnu saradnju i da ne bude blokade rada pojedinih institucija u Skupštini grada ni od gradonačelnika niti od Skupštine grada“, rekao je Stojanović.

Stojanović je rekao da su predstavnici koalicije imali nekoliko sastanaka sa gradonačelnikom, koji je iz SDS-a, te da nigdje nisu iznošene neke teške riječi.

„Bilo bi korektno da gradonačelnik prihvati prijedlog stranaka koalicije za načelnike gradskih odjeljenja, koje Skupština usvaja, ali još nemamo pouzdane informacije da će biti tako i vidjećemo u ponedjeljak kako će se to odvijati“, naveo je Stojanović.

​On je rekao da će koalicija koja čini skupštinsku većinu pokušati da sa gradonačelnikom dogovori kvalitetne prijedloge imena iz ove koalicije za imenovanja u Gradskoj upravi i da to očekuje zbog dalje saradnje u gradu, gdje je gradonačelnik iz jednog, a skupštinska većina iz suprotstavljenog bloka stranaka.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana u ponedjeljak, 25. januara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

O PEHARU SE ODLUČUJE U BIJELJINI: Futsalerima Hercegovine minimalac protiv Radnika MD Shop

Hercegovina i Radnik će, kako se i očekivalo, o peharu namijenjenom pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu...

Večeras poklon koncert hora „Vrapčići“ i Grada Bijeljina u Centru za kulturu (foto)

Povodom 30. godišnjice postojanja i rada D‌ječiji hor “Vrapčići” iz Banjaluke održaće koncert Bijeljini u velikoj sali Centra za...

Na Sajam poljoprivrede u Novi Sad krenulo 450 poljoprivrednika iz Semberije (foto)

-Oko 450 Semberskih poljoprivrednika imaće priliku da se na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj...

MINIĆ: Novosadski Sajam poljoprivrede prilika za poljoprivrednike iz Srpske da budu vidljiviji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da je Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom...