STEVANDIĆ, US: “Cilj nije ponavljanje izbora, već stvaranje podjela i krize u Republici Srpskoj”

Datum:

Share post:

“Zadnje četiri godine, kada je i na nivou BiH i na nivou Republike srpske bila ista politička opcija, imali smo najmanje prenosa nadležnosti imali smo preko dvotrećinske većine u skupštini zaustavljanje nasrtaja na Republiku Srpsku, i jedinstvena vlast na oba nivoa značila je potvrđivanje suvereniteta.” izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, gostujući na RTRS.

Stevandić dodaje da kad postoji jedinstvena vlast, u tom slučaju Republika Srpska odlučuje o BiH, a ne kao prije dva izborna ciklusa kad je bilo obrnuto. Takva samostalnost Republike Srpske, smatra Stevandić, ne odgovara nekim geo-političkim rezolucijama, i zbog toga imamo trenutno stanjenu CIK-u, kojim očigledno neko upravlja.

Stevandić smatra da je najveća opasnost za Republiku Srpsku, podjeljeno društvo, jer političari su međusobno stalo podjeljeni, a podjeljeno društvo predstavlja dugoročni sukob unutar naroda. I zadatak je na vlasti, da te podjele zaustavi, jer cilj ovakvog ponašanja CIK-a, opozicije i djela međunarodne zajednice, nisu novi izbori, već stvaranje nove krize, dodaje Stevandić.

Stevandić dodaje da je miting vladajuće koalicije zasnovan na argumentima, i da će se u Banjaluci odbraniti pravo da narod sam odlučuje u svojoj sudbini.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...