STEVANDIĆ, US: “Cilj nije ponavljanje izbora, već stvaranje podjela i krize u Republici Srpskoj”

Datum:

Share post:

“Zadnje četiri godine, kada je i na nivou BiH i na nivou Republike srpske bila ista politička opcija, imali smo najmanje prenosa nadležnosti imali smo preko dvotrećinske većine u skupštini zaustavljanje nasrtaja na Republiku Srpsku, i jedinstvena vlast na oba nivoa značila je potvrđivanje suvereniteta.” izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, gostujući na RTRS.

Stevandić dodaje da kad postoji jedinstvena vlast, u tom slučaju Republika Srpska odlučuje o BiH, a ne kao prije dva izborna ciklusa kad je bilo obrnuto. Takva samostalnost Republike Srpske, smatra Stevandić, ne odgovara nekim geo-političkim rezolucijama, i zbog toga imamo trenutno stanjenu CIK-u, kojim očigledno neko upravlja.

Stevandić smatra da je najveća opasnost za Republiku Srpsku, podjeljeno društvo, jer političari su međusobno stalo podjeljeni, a podjeljeno društvo predstavlja dugoročni sukob unutar naroda. I zadatak je na vlasti, da te podjele zaustavi, jer cilj ovakvog ponašanja CIK-a, opozicije i djela međunarodne zajednice, nisu novi izbori, već stvaranje nove krize, dodaje Stevandić.

Stevandić dodaje da je miting vladajuće koalicije zasnovan na argumentima, i da će se u Banjaluci odbraniti pravo da narod sam odlučuje u svojoj sudbini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...