ŠTA KAŽE ISKUSTVO: Evo kakva bi kazna mogla dočekati Partizan (video)

Datum:

Share post:

Nakon velike tuče na utakmici plej-of faze Evrolige između Real Madrida i Partizana, čini se da i jedne i druge očekuju drakonske kazne, a evo kako je to bilo ranijih godina.

Idok oba kluba čekaju odluku, jedan okršaj prije 10 godina u elitnom evropskom takmičenju pokazuju da su oba kluba u velikom problemu.

Godine 2013. veliki incident obilježio je evroligaški meč između Olimpijakosa i Galatasaraja, jer su se na terenu potukli Mirza Begić i Pops Mensa-Bonsu.

Igrači su se borili za loptu, Begićevo udaranje laktom jako je iznerviralo Mensa-Bonsua i tu je nastao haos. Na udarac laktom Mensa-Bonsu je uzvratio krošeom, saigrači su tada krenuli da ih rastave, ali je igrač truskog kluba zaobišao tu gužvu i ponovo nasrnuo pesnicom na košarkaša Olimpijakosa. Strasti su se tada razbuktale, a zbog učešća u incidentu isključena su ova dva aktera, kao i Begićev saigrač iz ekipe Olimpijakosa, Jorgos Printezis.

Grčki velikan kažnjen je jednom utakmicom bez publike, a Jorgos Printezis sa četiri meča i 10.000 evra. Kod turskog tima, Pops Mensa-Bonsu suspendovan je na tri susreta uz takođe 10.000 evra, a Mirza Begić uz jedan duel i 15.000 evra.

Kod Partizana najveće kazne prete kapitenu Kevinu Panteru, Danteu Egzumu koji je povređen i Matijasu Lesoru zbog nasrtaja na Džanana Musu.

Kod Reala najviše treba da se brine Geršon Jabusele zbog obaranja Dantea Egzuma, potom Gabrijelu Deku zbog pesničenja, a tu je i inicijator Serhio Ljulj.

Konačnu reč o sankcijama za ovo što se desilo imaće Disciplinska komisija Evrolige, a za Partizan bi najgore bilo ukoliko bi Panter bio suspendovan, a Egzum zbog povrede ne bi mogao da igra.

A po svemu sudeći, ne piše im se dobro, navodi Kurir.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na granici Hrvatske i Slovenije pao snijeg

Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike u Sloveniji i Hrvatskoj. Na snimku koji je poslao čitalac “Nezavisnih” vidi se kako...

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...