Bronza je u džepu, sledi borba za sjajnije odličje

Srpski bokser Dušan Veletić obezbedio je prvu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu koje se trenutno održava u Beogradu.

Superteškaš je pobedom nad Austrijancem obezbedio polufinale i sigurnu bar bronzanu medalju.

Dušana sada čeka borba za finale, a na tom putu ga čeka duel sa Hrvatom Lukom Pratljačićem, koga je nedavno savladao na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

– Pokušao je Austrijanac da me pobedi na foru kao i prethodne protivnike, ali mu nisam to dozvolio. Smatram da smo dobar šou napravili. Ni u jednom trenutku nismo stali i videlo se koliko on želi pobedu i ipak sam je ja odneo i obezbedio prvu medalju za Srbiju. U jednom trenutku je izgledalo kao da Austrijanac pokušava da me isprovocira, ali mi je selektor govorio da se uozbiljim i nisam ulazio u dalju raspravu. Ja sam u ringu, ali 50 posto su zaslužni selektor i trener za pobedu zato što mnogo pomažu i govore mi kako da izađem na kraj. Drago mi je što se Luka Pratljačić borimo za medalje, pre početka prvenstva smo se čuli svaki dan i govorili jedan drugom ‘ako Bog da, vidimo se u finalu’. Nema ništa lepše nego kad u najtežim trenucima u borbi čujete kako vas publika bodri, hvala im na tome – rekao je Veletić posle pobede, preneli su beogradski mediji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: 24sedam.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име