SRBIJA DO TOKIJA: Srpkinje idu na Olimpijske igre!

Datum:

Share post:

Izabranice Marine Maljković su došle do pobede protiv Mozambika i obezbedile učešće u Tokiju.
 

Viza za Tokio je “overena”. Košarkašice Srbije su u dvorani “Aleksandar Nikolić” opravdale ulogu favorita i savladale Mozambik – 76:48 (16:21, 18:7, 26:14, 16:6).

Mučile su se izabranice Marine Maljković do završnice druge deonice, onda su zaigrale onako kako znaju i umeju i slomile otpor protivnica za plasman na Olimpijske igre gde će braniti bronzu osvojenu u Rio de Žaneiru.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Ana Dabović sa 12 pooena, dok je kod gostiju Anabela Kosa dala 21 poen.

ČETVRTA ČETVRTINA
Nisu ni jedne ni druge raspoložene na startu poslednje četvrtine. Prvi poeni u deonici viđeni su tek posle više od četiri minuta igre i to je učinila Seda sa linije penala (62:44).

Pitanje pobednika je ovde odavno rešeno. Jedino pitanje je kojim rezultatom će ovaj duel biti završen, ali su i pored toga srpske košarkašice igrale kao da su u ogromnom zaostatku, a ne u velikom vođstvu (72:44).

Na kraju – 76:48.


 
TREĆA ČETVRTINA

Srpkinje znatno bolje započinju drugo poluvreme, Dabović poentira, Vasić daje trojku i Srbija odlazi na dvocifrenu prednost (39:28).

Sada sve funkcioniše u srpskom timu. Ana Daborić je sigurna sa penala, Nevena Jovanović daje trojku i prednost samo raste (46:28).

Raspoložena Kosa ne dozvoljava srpskom timu da se još više “odlepi”, ona i Mukaro smanjuju zaostatak (46:35).

U odnosu na prvo poluvreme, u drugom su obe ekipe znatno agresivnije. Veliki broj faulova i slobodnih bacanja. Posle mini serije gostiju, Srbija je imala spreman odgovor i dodatno uvećala razdaljinu (56:37).

Srbija pred poslednji kvartal ima veliko vođstvo (60:42).


 
DRUGA ČETVRTINA

Srpkinje za sada ne uspevaju da pronađu pravi ritam, imaju velike probleme sa organizacijom napada i šutiraju iz teških pozicija. Gošće sve to znaju da kazne, a Bruks je u 12. minutu napravila i drugu ličnu grešku (18:23).

Tek posle velike gužve i presinga Srbija uspeva koliko-toliko da omete igru Mozambika, ali ne i da dođe do poena (20:23). Maljkovićeva je ubrzo tražila tajm-aut, vidno ljuta zbog prikazane igre.

Kratak predah je dao rezultat. Saša Čađo je bila pokretačka snaga, Vasić je pogodila trojku, pa je Mozambik reagovao minutom odmora pošto je Srbija uspela da stigne do vođstva (29:25).

Srbija konačno pokazuje obrise one prave igre, Nevena Jovanović je dala drugu trojku za naš tim, ali je Kosa na drugoj strani dala svoju četvrtu iz šestog pokušaja (32:28).

Nevena Jovanović postiže poene na fenomenalan način za kraj poluvremena. Iskoristila je nepažnju protivnica, iz auta je pogodila u leđa i onda lako položila loptu u koš (34:28).


 
PRVA ČETVRTINA

Mozambik meč započinje trojkom Kose, Vasić uzvraća prvom poenima za Srpkinje na drugoj strani. Potom Bruks sjajno krade loptu, Jovanović polaže u kontri (4:3).

Kosa praktično igra sama u gostujućem timu, dala je novih sedam poena i donela prednost svom timu posle četiri minuta igre (8:12).

Srpske košarkašice promašuju zicere u nizu, seriju konačno prekida Krajišnik laganim poenima u kontri. Izabranice Marine Maljković u prvoj deonici konstantno jure rezultat. Igračice Mozambika su se znatno bolje snašle u prvih 10 minuta i imaju zasluženu prednost (16:21).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Romi u Bijeljini obilježili Đurđevdan i dolazak proljeća

Bijeljinski Romi tradicionalno su obilježili praznik Đurđevdan bacanjem vjenčića od vrbovog pruća u kanal Drina-Dašnica, te su na...

Sedmogodišnja glumica iz Bijeljine nevjerovatnim talentom opisala je nekadašnju, ali i sadašnju društvenu sliku (foto)

Mlada glumica iz Studija glume "Scena" iz Bijeljine koji funkcioniše pri Pedagoškom fakultetu, Milica Maksimović ostavila je mnoge...

U Srpskoj rođeno 13 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 11 beba, i to četiri djevojčice i devet dječaka,...

Održana treća Vaskršnja tucijada u Glogovcu kod Bijeljine (foto)

Više stotina posjetilaca posjetilaca iz cijele Semberije i oko 150 takmičara u četiri kategorije (najtvrđe jaje djeca i...