Vlada Crne Gore podržaće rezoluciju o Srebrenici, rekao je danas premijer Milojko Spajić.

On je naveo da Crnoj Gori nije interes da diže tenzije sa Srbijom, da ima obavezu da vodi proevropsku politiku i da je 100 odsto usklađena sa spoljnom, bezbjednosnom i odbrambenom politikom EU.

Spajić je ponovio da Vlada Crne Gore u konsultaciji sa saveznicima predlaže dva amandmana na rezoluciju o Srebrenici kojima, kako kaže, uvažava žrtve i sprečava žigosanje naroda zbog zločina pojedinaca.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić najavio je, nakon obraćanja Spajića, da će koalicija “Za budućnost Crne Gore” predložiti parlamentu da izglasa rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

Nadam se da će rezolucija o genocidu u Jasenovcu biti prihvaćena. Očekujemo stoprocentnu podršku vlasti i opozicije – rekao je Mandić.

On je naveo da Vlada Crne Gore ne bi podržala rezoluciju o Srebrenici da su njeni članovi predstavnici koalicije “Za budućnost Crne Gore” koju čine Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija.

– Vlada će donijeti odluku onako kako procijeni. Ministri treba da odlučuju o tome znajući da koalicija “Za budućnost Crne Gore” tu odluku ne podržava – rekao je Mandić na sjednici Skupštine Crne Gore i dodao da koalicija zbog toga neće srušiti vlast, jer narod od njih to ne traži.

On je istakao da će Vlada premijera Milojka Spajića voditi unutrašnju i spoljnu politiku, te da će sutra donijeti odluku o rezoluciji o Srebrenici.

– Očekujemo od kolega iz Socijalističke narodne partije da budu protiv. Nas 16 poslanika predstavljaće ministri SNP, koji će govoriti sve ono što treba da se kaže. Život mora da ide dalje – rekao je Mandić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име