CVIJANOVIĆ: Rezolucija o Srebrenici trik zbog sukoba u Gazi

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da rezolucija o Srebrenici predstavlja trik kako bi se oko tog pitanja spojili Istok i Zapad koji imaju različite stavove o sukobu u Gazi, te istakla da „sam put rezolucije pokazuje kakve su njene namjere“.

– Dakle, idete iz zemlje, od predstavnika jednog konstitutivnog naroda, niste obezbijedili unutrašnju saglasnost oko toga, niste nikoga konsultovali iako se odnosi na mnoge. Onda se na kraju pojavljuju sponzori i kosponzori koji su kroz istoriju teško okrvavili svoje ruke. Ono što su oni radili nije došlo na dnevni red Generalne skupštine UN, ali je došlo pitanje Srebrenice – rekla je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da ne želi, niti je ikada umanjila, bilo koju žrtvu.

– Svi strašni zločini su za osudu. Svaki zločinac kako god se zove i gdje god živi treba da bude suočen sa pravdom – poručila je Cvijanović.

Cvijanović je navela da su u pitanju političke igre u kojima treba da se stavi pečat rezolucijom koja je neobavezujuća.

– Svode to na oblast kulture, sjećanja i slično da bi mogli da manipulišu sa brojevima koje će dobiti tokom glasanja. Pitanje koje spada u domen Savjeta bezbjednosti oni prebacuju u Generalnu skupštinu. Dakle, to je puno manipulacije – rekla je Cvijanović.

Naglasila Njemačka vodi glavni proces na način da razbija povjerenje u BiH i ne promoviše nikakvo pomirenje.

– Oni su samo doskočili triku i zloupotrijebili žrtve zato što danas ne mogu da postignu ni jednu saglasnost oko važnog pitanja, a to je Gaza. Sada su našli ovu temu da bi spojili Istok i Zapad koji sasvim durgačije misli o tome – rekla je Cvijanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...