SP ulazi u vlast u Brčko Distriktu – ispadaju SDS i PDP!? (foto)

Datum:

Share post:

Uskoro rekonstrukcija vlasti u Brčko distriktu BiH – SNSD izbacuje SDS i PDP iz vladajuće većine, SDA odlučuje o sudbini brčanskog SDP, mjenja li ih SBB!?

Kako nezvanično saznajemo nakon izborne pobjede Milorada Dodika odnosno SNSD u Republici Srpskoj, uskoro bi trebalo doći do rekonstrukcije ili modifikacije vlasti u Brčko distriktu BiH, piše portal times.ba.

Tačnije dolazi do promjene vladajuće većine.

Kako saznajemo zbog izbornog pritiska na CIK od strane opozicije i raznih prijava na račun SNSD odnosno Milorada Dodika, nakon uvjerljive pobjede uskoro slijedi politička odmazda s ciljem kako bi opozicija Republike Srpske BiH platila ceh.

Upravo prvi korak bi trebao kako saznajemo da se desi u Brčko distriktu BiH gdje bi iz vladajuće većine SNSD izbacio Brčanski SDS i PDP, te bi njihovu poziciju u vladajućoj većini preuzeo brčanski SP odnosno Socijalistička Partija iz Brčko distrikta BiH, predvođena Zoranom Kokanovićem.

No sve u svemu ništa još uvijek nije sigurno, dok ne bude zvanično ovo su samo informacije za stvari koje smo saznali da su u pripremi.

Jer kao što je poznato kada je Brčko distrikt BiH u pitanju ne pita se Bakir Izetbegović (SDA), niti se pita Dragan Čović (HDZ) a ni najmanje Željko Komšić (DF) kao ni Nermin Nikšić (SDP). Oduvijek se pitao samo MILORAD DODIK i SNSD…

To bi značilo da će također doći do velike rotacije na pozicijama u vladi Brčko distrikta BiH gdje bi jednu od najvećih cijena funkcijom zaplatili šefovi odjeljenja pri Vladi distrikta (kadrovi SDS i PDP).

Na kraju ukoliko gledamo s nekog drugog aspekta najveći narodno rečeno kajmak u vlasti će pobrati upravo Socijalistička partija – SP u Brčko distriktu BiH.

Ova informacija je koliko toliko gotovo pa sigurna, saznajemo od naših izvora iz Banja Luke bliskih čelnim ljudima Milorada Dodika, tvrdi portal times.ba.

No kada su u pitanju Bošnjaci iz vladajuće većine, vrlo je znano da za svaki potez koji treba da uradi brčanska SDA, mora dobiti dozvolu od brčanskog SNSD koji čini glavnu kariku vlasti s vjetrom u leđa preko HDZ BiH.

Portal times.ba dalje navodi da bi također moglo doći do izmjene dresova i kod bošnjaka.

Uzalud što je brčanski SDP slavio na ficibajernu u Brčkom zvaničnu potvrdu CIK o pobjedi Denisa Bećirovića za budućeg člana Predsjedništva BiH, uskoro za brčanski SDP bi mogao da uslijedi hladan tuš, a brčanska SDA bi imala zadatak da izbaci iz vlasti brčanski SDP s ciljem kako bi uveli brčanski SBB u vlast odnosno vladajuću većinu. 

Dakle, jer kao što je poznato kada je Brčko distrikt BiH u pitanju ne pita se Bakir Izetbegović (SDA), niti se pita Dragan Čović (HDZ) a ni najmanje Željko Komšić (DF) kao ni Nermin Nikšić (SDP). Oduvijek se pitao samo MILORAD DODIK i SNSD…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: times.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BANJA LUKA: Radnici koje je Stanivuković nezakonito premjestio vraćeni na svoja radna mjesta

Radnici gradske uprave Neđeljko Radulović i Jovica Vukelić vratili su se danas na svoja radna mjesta, tri mjeseca...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...