Saopštenje SP Ugljevik prenosimo u cjelosti:

„Skupština opštine Ugljevik je na današnjoj sjednici ipak pristupila donošenju Odluke o kreditnom zaduženju od 7 miliona KM, sa grejs periodom od dvije godine i rokom otplate od 10 godina, kamatnom stopom preko 6 % i troškovima obrade kredita.

Da je budžet Opštine Ugljevik potpuno nelikvidan i da je dospelih obaveze pregršt, pokazuje i planirana namjena predmetnog kredita (asvaltiranje, nasipanje puteva, krpljenje rupa na putevima, itd…).

Na činjenicu da se radi o nedomacinskom zaduženja budžeta, da je to dug koji treba da vraćaju buduće generacije i da će sa tim kreditom, uz podignute kredite iz ranijih godina, budžet biti opterecen po osnovu kreditnih zaduženja za oko 20 %, ukazali su odbornici Socijalističke partije Vujo Marković i Petar Radovanović. Na jasno iznijete stavove odbornika Petra Radovanovića, Skupštinska većina koju čine SDS, SNSD, SDA, PDP, NDP i DEMOS, izvršila je prekid Skupštine, te uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Ugljevik, koji su se korektno ponašali, udaljili odbornika Petrovića sa sjednice.

Ovo pokazuje kolika je glad za novcem, te da argumenti i budućnost građana uopšte nisu bitni, da opterecenost dospijelim obavezama i kreditima ozbiljno već ugrožava obaveze prema zdravstvu, školstvu, radnicima itd…

Opstinski odbor Socijalisticke partije Ugljevik nastaviće svoju borbu u pravcu zaštite interesa budućih generacija i izbegavanja dužničkog ropstva u koji građane Ugljevik vodi, ako već nije odvela, a sve kroz nedomaćinsko trošenje budžeta opštine Ugljevik koji iznosi, uglavnom zbog rente koju uplaćuje RiTE Ugljevik, značajnih 15 miliona KM i isti nije dovoljan, nego se poseže i za kreditima.

Uvjereni smo da će naredni koraci OO SP Ugljevik dati rezultate, a građanima Ugljevika se zahvaljujemo na podršci i velikom interesovanju.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име