NEŠIĆ, DNS: Obaveza Republike Srpske i srpskog naroda da se sjećaju svojih žrtava

Datum:

Share post:

“Činjenica da je tek nakon 30 godina od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj podignuta optužnica za jedan od prvih ratnih zločina, kao i da nisu podignute optužnice za prve ratne zločine u BiH poput Sijekovca i masakra nad vojnicima JNA u tuzlanskoj koloni, govori da pravosuđe BiH ima politički zadatak da promijeni istoriju rata u BiH, s ciljem viktimizacije samo jednog naroda. Mnoge majke, na žalost, nisu dočekale da u slučaju ‘Dobrovoljačka’ bude podignuta optužnica. Majke čiji sinovi su se mirno povlačili, u skladu sa sporazumom o povlačenju JNA“, poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

Prvi čovjek DNS-a naglašava da je jedini ispravan način da se zna geneza rata bio da se svi zločini procesuiraju hronološkim redom.

“Ne umanjujem ni jedan zločin, ali tek tada bi imali pravu sliku rata u BiH. Njegovu prirodu i svačiju ulogu. Da se tako radilo, prvo bi imali optužnicu za ubistvo srpskog svata na Baščaršiji, a onda za Sijekovac, Dobrovoljačku, tuzlansku kolonu, Bradinu, Konjic, Jablanicu, Bjelovac, Kravicu, Skelane, Kazane. 42 stradalih u Dobrovoljačkoj, preko 70 ranjenih, su ljudi od krvi i mesa koji su takođe zaslužili satisfakciju. Njihov jedini grijeh je bio što su nosili uniformu JNA i u njoj krenuli ka Srbiji, u skladu sa sporazumom o mirnom povlačenju JNA. Da u ovoj zemlji stanuje pravda, davno bi odgovarali i svi politički naredbodavci kršenja tog sporazuma“, smatra Nešić.

Lider DNS-a Nenad Nešić naglašava da je obaveza Republike Srpske i srpskog naroda da se sjećaju svojih žrtava da one ne bi pale u zaborav, ali i da ne dozvolimo prekrajanje istorije i satanizaciju naroda koji je uvijek bio slobodarski i pravedan.

“Da smo onakvi kakvim nas žele predstaviti pojedini bošnjački lideri, ti vojnici JNA ne bi bili glineni golubovi. Zato nam je 3. maj opomena da moramo biti mudri i kao narod jedinstveni u odbrani i očuvanju Republike Srpske koja je jedini garant našeg opstanka. Žao mi je zbog svakog stradalog u prethodnom ratu i saosjećam se sa bolom svake majke koja je ostala bez djeteta i  svakog djeteta koje je ostalo bez roditelja. Za ovu 31 godinu jedino što smo željeli jeste da i nama neko kaže da mu je žao i da osjeća empatiju“, poručio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...