Saopštenje za javnost načelnika Opštine Sokolac, Milovana Cicka Bjelice prenosimo u cjelosti:

Od mještana sela Novoseoci, Parževići i ostalih sela gdje žive pripadnici Bošnjačke nacionalnosti dobio sam poruke i fotografije letaka koje su nepoznati počinioci nalijepili na ograde i kapije njihovih porodičnih kuća. Stanovnici ovih sokolačkih sela su izrazili zgroženost zbog sadržaja tih poruka koje su propraćene mojom fotografijom.

U želji da se obračunaju sa mnom, da mi nanesu neku štetu, moji politički protivnici odavno se ne libe da koriste metode i sredstva kojih bi se iole pristojan čovjek gnušao. Tako ne prezaju ni od kopanja po ranama ljudi koji su doživjeli veliku tragediju. Dosipaju so na rane, grebu i ne dozvoljavaju da zarastu i iscjele.

Pa tako na tim pamletima stoji:

„Došlo je vrijeme da se otkriju počinioci gnusnih djela, zločina protiv nedužnog muslimanskog življa sa opštine Sokolac, prvenstveno sela Novoseoci i okolni zaseoci, nemali je broj onih koji znaju ko je te zločine, svirepa ubistva i mučenja naredio. Danas taj čovjek uživa sve blagodeti i benefite politike dok SIPA tapka u mjestu. Mnogi pokojnici još nisu pronađeni, ali postoje živi svjedoci koje savjest proganja i koji znaju gdje su zakopani pobijeni, a među kojima sam i ja. Prvenstveno me boli što se nevinim ljudima sudi dok pravi krivci hodaju slobodni, stvarni krivci nisu smjeli radi svoje bezbjednosti i bezbjednosti svoje djece da odbiju naređenje i da ukažu na stvarnog nalogodavca zlogina, a svi znamo ko je, jer isti je spreman da to uradi našoj djeci kao što je učinio muslimanskoj.“

Ovdje želim prije svega da poručim našim sugrađanima bošnjačke nacionalnosti i islamske vjeroispovjesti da mi je žao što lokalni političari u pokušaju preko njihovih leđa vode borbu protiv mene. Žao mi je što ste doživjeli da u dane ramazanskog posta narušavaju vaš mir.

Hoću da svima bude jasno da dobrosusujedske, komšijske odnose, koje gradimo kroz saradnju i uvažavanje, neće uspjeti da pokvare. Nisu to uspjeli ni tekstovima da ja stojim iza formiranja odnosno obnavljanja SDA u Sokocu, neće ni ovim pamfletima niti bilo kojim drugim glupostima na koje su spremni.

Takođe hoću da upoznam javnost da ću obavijestiti nadležne organe i tražiti da se provjeri ko je autor i ko je lijepio ove letke. Budući da autor kaže da je „svjedok“ i da ga „grize savjest“ eto onda posla i za tužilaštvo da nađe tog svjedoka i da ga ispita. Danas se da utvrditi koji štampač je štampao određeni tekst, ko stoji iza koje objave, portala, stranice.

Podnijeću i krivičnu prijavu za klevetu, te za izazivanje vjerske i nacionalne mržnje. Ranije sam prijavio regulatornoj agenciji sve one medije, portale i stranice, koje nemaju jasno istaknutu vlasničku struktutru, urednika i redakciju u svom impresumu.

Koliko je apsurda u ovim optužbama najbolje pokazuje jedna crtica iz mog načelničkog posla, naime prije tri godine u kabinet načelnika opštine došle su dvije gospođe, Bošnjakinje iz sela Novoseoci, sa željom da opštini Sokolac poklone svoju zemlju.

Pametnom dosta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име