MARKOVIĆ (PDP): Gdje je Ranka Mišić da zaštiti radnike?

Datum:

Share post:

MARKOVIĆ UDARIO PO MIŠIĆEVOJ „Ona koja treba da stane u odbranu svakog radnike Srpske kao da je u zemlju propala“

Radnici u pravosuđu štrajkuju skori mjesec, umjesto povećanja plate od resornog ministarstva dobijaju spremnost na dijalog, zdravstveni radnici kreću u protest, prosvjetarima se poručuje da im ne mogu biti povećane plate, rudari u RiTE „Ugljevik“ ne odustaju od štrajka dok im se prijeti otkazima… A u svemu tome, prva sindikalka Republike Srpske, Ranka Mišić, kao da je u zemlju propala.

Ovo je rekao Slaviša Marković, narodni poslanik i potpredsjednik PDP.

– Gdje je Ranka Mišić da zaštiti radnike? Direktor Elektroprivrede je na čelu tog preduzeća šest godina, a priča da ima viška radnika baš u momentu kada oni traže poništenje koncesije da sačuvaju svoja radna mjesta. A od one koja treba da stane u odbranu svakog radnika ni traga, ni glasa – poručuje Marković.

Marković pita jesu li primanja od oko 3.500 KM, što uključuje platu, članstvo u Ekonomsko socijalnom savjetu Republike Srpske, Upravnom odboru Fonda PIO, Nadzornom odbora PREF zapravo nagrada za nedjelovanje, pa i smirivanje socijalnog bunta.

– Sve ove dodatne privilegije dobija od organa vlasti i kako onda očekivati da štiti one koji od te iste vlasti traže poboljšanje svog statusa, a to im se uporno odbija? Sve smo vidjeli od Ranke, tako da nas ne bi iznenadilo u budućnosti da štiti ministre, direktore, uprave preduzeća od radnika. Ako neće da radi svoj posao, neka se gospođa Mišić bar časno povuče kako bi na njeno mjesto, na kojem je duže od dvije decenije, došao neko ko će zaista štititi radnička prava – ističe Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...