SOGRS: Mediji pospješuju promjene nabolje

Datum:

Share post:

Temama važnim za lokalnu zajednicu treba da se bave svi, a posebno mediji jer se na taj način stvara šira slika o društvu i pospješuju određene promjene nabolje, rečeno je danas u Savezu opština i gradova Republike Srpske gdje je održan info-dan za predstavnike medija povodom objavljenog konkursa „Život je u lokalnoj zajednici“.

Portparol Saveza Vladana Popović Đorđić naglasila je da je cilj organizovanja info-dana animiranje predstavnika medija da izvještavaju o temama koje su značajne za funkcionisanje lokalnih zajednica.

„Želimo da animiramo novinare da nam dostave priloge o nekoliko tema za koje smo smatrali da su i te kako značajne – od zaštite životne sredine, unapređenja položaja osjetljivih grupa, te učešća građana u procesu donošenja odluka i privlačenju investicija na lokalnom nivou, što je veoma značajno za život u lokalnim zajednicama“, rekla je Đorđićeva.

Ona je dodala da su na današnjem druženju novinari pozvani da pošalju priloge ako ih već imaju u svojim arhivama ili ako žele da pišu na jednu od ovih tema, da ih dostave do kraja oktobra.

Đorđićeva je navela da će najbolji prilozi biti nagrađeni u novembru, te da su predviđene tri nagrade – laptop, odlazak na produženi vikend za dvije osobe i mobilni telefon.

Konkurs „Život je u lokalnoj zajednici“ za najbolji medijski prilog o praksi u lokalnoj samoupravi objavljen je u maju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...

Srpska bogatija za 22 bebe: U porodilištima rođeno 13 dječaka i 9 djevojčica

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, 13 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 4,00 KM PAPRIKA...