Pod broj jedan, sami sebe ste u svojoj izjavi demantovali, jer ako je neko marginalac, zašto ste ga prije neki dan samo u jednoj TV emisiji spomenuli više od 20 puta i danas se ponovo bavili sa njim.

Pitao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u NSRS, predsjednika SNSD Milorada Dodika, reagujući na njegovu izjavu u kojoj se bavi Crnatkom, istovremeno ga nazivajući „političkim marginalcem“.

– Drugo, vidim da Vas najviše pogađa činjenica da niko nije iznad Republike Srpske i da nijedna politička karijera ne zaslužuje da se za nju žrtvuje Srpska. To je tako, svidjelo Vam se ili ne. Srpska je na prvom mjestu. Srpska je ispred i iznad svakog pojedinca. Srpska je svetinja i nijedan političar, makar to bili Vi, nije svetac oko kojeg se treba okupljati narod – poručio je Crnadak.

Crnadak je Dodiku poručio da, što se tiče patriotizma, kad je trebalo bio je na ratištu sa ostalim kolegama, te da to provjeri u arhivima Vojnog odsjeka i Studentske brigade.

– Za to vrijeme, ekipa koja sa Vama srbuje ispod šatora uglavnom je bila u Njemačkoj i Švajcarskoj ili je nešto švercovala, ako su ostali ovdje – rekao je Crnadak obraćajući se javno Dodiku.

Ističe da je u miru njegov patriotizam Srpska jednakih šansi, Srpska u kojoj vladaju institucije i zakoni, Srpska u Evropi i ekonomski snažna, Srpska sa ljudima koji su nasmijani i puni optimizma.

– Vaš patriotizam su apsolutna moć i tenderi, milioni, vile, jahte, zgrade… Kod Vašeg patriotizma Republika Srpska je sredstvo, koje koristite po potrebi. Vaš patriotizam je otrovan za Republiku Srpsku. Zato sam ponosan što smo toliko politički udaljeni i srećan svaki put kad me napadnete – kaže Crnadak.

Crnadak je poručio Dodiku da se nalazi u dosta komplikovanoj situaciji ovih dana i za to nisu krivi ni Crnadak, ni opozicija.

– Neću Vam smetati, niti dodatno otežavati problem koji imate. Ali, prisjetite se izjave koju ste dali 1999. godine, nakon smjene legalno izabranog predsjednika Republike Srpske: „Nije Vestendorp diskvalifikovao Poplašena, nego je Poplašen sam sebe diskvalifikovao, radeći protiv Republike Srpske“. Djeluje prilično aktuelno, zar ne? – zaključio je pitanjem Crnadak.

Podsjećamo, predsjednik SNSD Milorad Dodik istakao je da najnoviji medijski istupi Igora Crnatka nisu ništa drugo do isprazna priča političkog marginalca od kojeg srećom ne zavisi ništa.

Na pitanje Srne da prokomentariše Crnatkovu izjavu da odbijanje SNSD da Narodna skupština Republike Srpske raspravlja o nesprovođenju i kršenju vlastitih zakona i zaključaka ovaj put neće proći bez posljedica, te da je obaveza svakog poslanika i građanina da zaštiti Skupštinu od SNSD, Dodik je upitao ko je sada Igor Crnadak da nam drži slovo o zaključcima kada njegova partija nije bila u Skupštini kad su usvajani?

Lider SNSD je podsjetio da su predstavnici SDS i PDP, dok su bili ministri u Savjetu ministara, poručivali da im ne može Narodna skupština Republike Srpske određivati stavove.

-K oji je sada razlog za ovu naprasnu „ljubav“ prema Narodnoj skupštini ne bih mogao čak ni da naslutim, ali sa sigurnošću bih mogao reći da je to ponašanje opet dirigovano – naglasio je Dodik, koji je i predsjednik Repubike Srpske, i podsjetio da je opozicija u Srpskoj napuštala skupštinsko zasjedanje, uz različite izgovore, kad god se u Narodnoj skupštini odlučivalo o važnim nacionalnim pitanjima.

On je naveo da dok je Crnadak, u svojstvu ministra inostranih poslova, trošio i novac i vrijeme na potpuno beskorisna putovanja, gledano iz ugla interesa Republike Srpske, SNSD je sa svojim partnerima čuvao dignitet institucija Srpske i od takvih putnika kakav je Crnadak.

– Koliko je dobronamjeran prema Srpskoj svjedoči i činjenica da on veoma zlurado sugeriše da predsjednik Republike nije institucija Republike Srpske, jer to je Dodik. Sebi daje za pravo da cijeni patriotizam ljudi koji, za razliku od njega i njegovih stranačkih kolega, nikada nisu učinili ništa protiv institucija Srpske – istakao je predsjednik Republike.

On je ocijenio da će opozicija u Srpskoj ostati na jalovom političkom pokušaju sve dok od Milorada Dodika ne budu vidjeli Republiku Srpsku.

– I Crnatkov nastup nije ništa drugo do isprazna priča političkog marginalca od kojeg srećom ne zavisi ništa i koji i dalje iz skupštinske klupe sanja daleke destinacije na koje je odlazio, nažalost, iz samo njemu znanih razloga. Da budem do kraja precizan, razloge i povode za Crnatkove odlaske do Londona znali smo svi. Možda tamo leže odgovori i na pitanje zašto je Narodna skupština Republike Srpske za Crnatka i PDP opet postala bitno mjesto – zaključio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име