Socijalistička partija obilježila je 30 godina postojanja. Za tri decenije dala je značajan doprinos postojanju i razvoju Republike Srpske, rekao je predsjednik ove stranke Petar Đokić na svečanoj akademiji u Banjaluci.

Petar Đokić - Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Petar ĐokićFoto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Veliki jubilej čestitao je i predsjednik Milorad Dodik. Podsjetio je da su SNSD čiji je lider i Socijalistička partija u najdugovječnijoj koaliciji na Balkanu zajedno učestvovali u borbi za afirmaciju Srpske.

Srpski ministar spoljnih poslova i predsjednik SP Srbije Ivica Dačić kaže da je ponosan što je saradnja socijalističkih partija sa obe strane Drine dala doprinos u stvaranju i očuvanju Srpske.

Prije tri decenije, nastala u ratu kao politička alternativa, u miru definisala svoj politički kurs. Socijalistička partija ostala je posvećena razvoju Republike Srpske, njenoj međunarodnoj afirmaciji, očuvanju njenih interesa i prava, kaže predsjednik ove političke stranke Petar Đokić.

Foto: B.Zdrinja

Foto: B.Zdrinja

– SP je proteklih 30 godina dala izuzetan doprinos ukupnom rastu i razvoju Republike Srpske u svakoj oblasti društvenog života, rekao je Đokić i naglasio da su to radili zajedno sa svojim partnerima, da su uspjeli da odole svim iskušenjima i izazovima.

Čestitajući 30 godina postojanja Socijalističkoj partiji predsjednik Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik zahvalio je na istrajnom političkom savezništvu i zajedničkoj borbi na očuvanju Republike Srpske.

– Iza nas stoji stabilna, građena i izgrađena Republika Srpska koja zahtijeva još više napora i ulaganja – rekao je Dodik.

Foto: B. Zdrinja

Foto: B. Zdrinja

Socijalistička partija nastavlja saradnju sa SNSD-om, ali tradicionalno i sa Socijalističkom partijom Srbije. Da čestita jubilej u Banjaluku došao je i srpski ministar spoljnih poslova i predsjednik SPS-a Ivica Dačić.

– Republila Srpska je vitalni, nacionalni i državni interes Srbije i srpskog naroda. Mi poštujemo Dejtonski sporazum. Svi razgovori o situaciji u BiH treba da polaze i da se završavaju od saglasnosti i konsenzusa sva tri konstitutivna naroda i oba entiteta – poručio je Dačić.

Foto: B. Zdrinja

Foto: B. Zdrinja

Predsjednik SP Petar Đokić kaže da ova stranka ima mlade kadrove, što joj, poručuje daje sigurnost da će trajati i u narednim decenijama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име