DODIK: SDA ima politiku da Srpsku što više odvoji od Srbije

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da u Srpskoj ne postoji stranka koja bi prihvatila SDA, koja ima politiku da Republiku Srpsku što više odvoji od Srbije.

– Pri formiranju vlasti na nivou BiH cilj nam je bio da u njoj ne učestvuje SDA i u tome smo uspjeli”, naveo je Dodik na svom Instagram profilu u retrospektivi protekle sedmice.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, ponovio je da vladajuća struktura u Srpskoj ima malo više tolerancije prema novim partnerima iz Federacije BiH, ali da ne prihvata njihove politike.

Prema njegovim riječima, rad Savjeta ministara suštinski je ostao isti, bez koordinisane spoljne politike i s pokušajima da se Republici Srpskoj nametnu mnoge stvari, a samo jedna od njih je priča o imovini.

– Strankama s kojima smo formirali Savjet ministara rekli smo da što se tiče evropskih politika, možemo da razgovaramo o svih 14 prioriteta u paketu, a ne da neko drugi bira šta njemu odgovara. Kada kažemo dajte na dnevni red Ustavni sud ili OHR, onda kažu to ćemo kasnije. Kad kasnije? Za 20 godina. Takav pristup za Srpsku je neprihvatljiv – istakao je Dodik.

Dodik se protekle sedmice sastao sa vlasnikom preduzeća SXO “Celeks” Milanom Filom, koji je najavio da njegovo preduzeće planira novi investicioni poduhvat i ima namjeru da modernizuje linije, izgradi energanu za njihove potrebe i zaposli još radnika.

Prisustvovao je i sastanku delegacija SNSD-a i SPS-a, koje su dogovorile da će u naredne dvije sedmice potpisati sporazum o saradnji koji će definisati političke i principijelne odnose prema otvorenim društvenim i ostalim pitanjima, a isto tako utvrditi nivo dogovora u vezi s obavljanjem najvažnijih poslova koji bi mogli i trebalo da pripadnu SPS-u.

Dodik je juče prisustvovao obilježavanju 30 godina od osnivanja Socijalističke partije i čestitao im ovaj značajan jubilej.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Cvijanović i Dodik razgovarali sa Orbanom i Sijartom (foto,video)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas u Antaliji sa...

Film ”GARAVICE” 10. marta u Bijeljini – BIHAĆKI SREZ, jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu

Dokumentarni film „Garavice“, o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, biće prikazan u nedjelju,...

Članovi Predsjedništva BiH u Antaliji sa Ajhorstovom

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se u Antaliji sa izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne...

Miličević poručio Upravi ERS: Smanjite cijenu struje, dosta je eksperimenata!

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske...