ŽELIMIR NEŠKOVIĆ: Služi zavičaju i rodu

Datum:

Share post:

Ljekar Želimir Nešković iz Lopara izbornim rezultatom potvrdio je da Srpska demokratska stranka sa takvim ljudima u rukovodstvu ima svijetlu budućnost ali i značajno pojačanje SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nešković je na proteklim Opštim izborima osvojio 7.877 glasova i direktno osvojio mandat narodnog poslanika u Skupštini Republike Srpske a po broju glasova je drugi po redu od svih iz SDS-a, ispred njega je samo Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Na lokalnim izborima 2020. godine Nešković je osvojio 2.595 glasova od ukupno 3.251 glasa koliko je osvojila SDS u toj majevičkoj opštini i tako osvojio odbornički mandat u Skupštini opštine Lopare koga se odrekao u korist stranačkog kolege.

TESTNA REKLAMA

On je i uspješan direktor Doma zdravlja Lopare, zdravstvene ustanove koja je primjer dobrog rada jer više od decenije posluje sa suficitom a sve to potvrđuju i pozitivni revizorski izvještaji.

Nakon studija se vratio na rodnu Majevicu gdje je postao prepoznatljiv kao doktor koji stiže i do najudaljenijih majevičkih sela kako bi svima pomogao.

Život u rodnom kraju i Srpskoj mu je motiv da radi i pomaže ljudima, tako je Nešković objasnio ljubav prema Majevici, Loparama i Republici Srpskoj u monografiji „Heroji i neimari“ koja je izdata u čast više od 900 pojedinaca, institucija i kompanija iz Srbije i Republike Srpske koji su tokom pandemije ostvarili izuzetne rezultate i u teškim vremenima doprinijeli razvoju svoje zajednice.

Kao ljekar se dokazao i van granica Republike Srpske nakon što ga je uspješna  njemačka kompanija „Domatek“ imenovala na mjesto stručnog saradnika za medicinska pitanja.

Privržen je Srpskoj pravoslavnoj crkvi, porodici, tradiciji, oženjen je i otac dvoje djece.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Novo lice SDS – Nešković na prvom mjestu za Dom naroda BiH

MILIČEVIĆ: Imamo svoju listu za Dom naroda BiH i na prvom mjestu je Želimir Nešković Danas je u Banjoj...

BILJANA GRBOVIĆ, savjetnik u roditeljstvu: „Moguće je odgojiti dete koje može da bude duboko duševno biće, biće ljubavi“ (video)

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić", ove semice organizovano je besplatno predavanje "Kako da vaspitate dijete bez kritikovanja" održala...

Saudijci dobijaju fantastične automobile zbog istorijske pobjede (foto)

Svi reprezentativci Saudijske Arabije dobiće spektakularni primjerak automobila Rols-Royce Phantom nakon sjajnog prvog meča na Svjetskom prvenstvu u...

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte

PETROVIĆ: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Biheljine je rekao da je do sada...