ŽELIMIR NEŠKOVIĆ: Služi zavičaju i rodu

Datum:

Share post:

Ljekar Želimir Nešković iz Lopara izbornim rezultatom potvrdio je da Srpska demokratska stranka sa takvim ljudima u rukovodstvu ima svijetlu budućnost ali i značajno pojačanje SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nešković je na proteklim Opštim izborima osvojio 7.877 glasova i direktno osvojio mandat narodnog poslanika u Skupštini Republike Srpske a po broju glasova je drugi po redu od svih iz SDS-a, ispred njega je samo Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Na lokalnim izborima 2020. godine Nešković je osvojio 2.595 glasova od ukupno 3.251 glasa koliko je osvojila SDS u toj majevičkoj opštini i tako osvojio odbornički mandat u Skupštini opštine Lopare koga se odrekao u korist stranačkog kolege.

On je i uspješan direktor Doma zdravlja Lopare, zdravstvene ustanove koja je primjer dobrog rada jer više od decenije posluje sa suficitom a sve to potvrđuju i pozitivni revizorski izvještaji.

Nakon studija se vratio na rodnu Majevicu gdje je postao prepoznatljiv kao doktor koji stiže i do najudaljenijih majevičkih sela kako bi svima pomogao.

Život u rodnom kraju i Srpskoj mu je motiv da radi i pomaže ljudima, tako je Nešković objasnio ljubav prema Majevici, Loparama i Republici Srpskoj u monografiji „Heroji i neimari“ koja je izdata u čast više od 900 pojedinaca, institucija i kompanija iz Srbije i Republike Srpske koji su tokom pandemije ostvarili izuzetne rezultate i u teškim vremenima doprinijeli razvoju svoje zajednice.

Kao ljekar se dokazao i van granica Republike Srpske nakon što ga je uspješna  njemačka kompanija „Domatek“ imenovala na mjesto stručnog saradnika za medicinska pitanja.

Privržen je Srpskoj pravoslavnoj crkvi, porodici, tradiciji, oženjen je i otac dvoje djece.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen prijedlog o prijemu samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope

Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope (PS SE) usvojila je večeras nacrt izvještaja izvjestioca za samoproglašeno Kosovo u SE Dore...

Otvaranjem angio sale, prof. dr Zlatko Maksimović ZAVRŠIO mandat kao direktor Bolnice (video)

Sada već bivši direktor Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, na današnjem otvaranju nove angio sale, podsjetio je da...

Na granici Hrvatske i Slovenije pao snijeg

Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike u Sloveniji i Hrvatskoj. Na snimku koji je poslao čitalac “Nezavisnih” vidi se kako...

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...