Parlament Srpske po hitnom postupku o rebalansu budžeta

Datum:

Share post:

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas na posebnoj sjednici po hitnom postupku Prijedlog drugog rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu od četiri milijarde i 510 miliona KM kojim je stanovništvu usmjereno 477 miliona KM.

U obrazloženju Prijedloga drugog rebalansa budžeta navodi se da je budžetski okvir uvećan za 128 miliona KM, odnosno 2,9 odsto u odnosu na rebalans budžeta za ovu godinu.

Predloženi drugi rebalans budžeta je za 486 miliona KM veći u odnosu na budžet za ovu godinu, a razlog donošenja drugog rebalansa je usklađivanje prihoda i rashoda.

Do rasta prihoda, koji su u odnosu na rebalans usvojen u maju veći za 471 milion KM, došlo je zbog izuzetno visoke inflacije, povećanja koeficijenata raspodjele indirektnih poreza, te povećanja privredne aktivnosti, praćene visokom pokrivenošću uvoza izvozom.

TESTNA REKLAMA

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu kojim se vrši usklađivanje budžetskog okvira.

Sjednica je zakazana za 11.00 časova. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...