SLOBODAN PAVLOVIĆ za 5,3 miliona kupio zgradu svoje bivše banke

Datum:

Share post:

Slobodan Pavlović, vlasnik preduzeća “ Slobomir nekretnine”, kupio je zgradu “Pavlović internacional banke”, a koja mu je oduzeta zbog dugova prema Bobar banci.
 

Za objekat od 963 kvadrata on je izlicitirao iznos od 5.325.072 KM, koji bi trebao da uplati u narednih mjesec dana.

On je nakon održane licitacije u Osnovnom sudu u Bijeljini poručio kako zgrada ima istorijsku vrijednost, te da će ju, nakon svega ostaviti gradu Bijeljina.

“Sada je kupujem, da bih je ostavio gradu. Moja namjera je da sve ostavim, i “Slobomir” i druge nekretnine. Ništa neću ponijeti u grob”, kratko je prokomentarisao Slobodan Pavlović.

Na licitaciji su učestvovali Pavlovićeve “Slobomir nekretnine” i privatno preduzeće “D – struja”, koga je zastupao vlasnik Drago Simić.

TESTNA REKLAMA

Tražilac izvršenja, firma “Pavgord”, koju je zastupala Advokatska kancelarija “Stevanović”, a koja je potraživanje otkupila od Bobar banke u stečaju, nije bila zainteresovana za kupovinu zgrade koja je bila procijenjena, kako je pojasnio sudija Semir Mehanović, na iznos od 4.645.200 KM.

FOTO: Capital

Prije otpočinjanja licitacije pravni zastupnik Slobodana Pavlovića, advokat Blagiša Lukić zatražio je odlaganje ročišta za prodaju ove nekretnine jer je Slobodan Pavlović najavio izmirenje kompletnog duga prema firmi “Pavgord” u iznosu od oko 5,5 miliona KM do 15.februara 2021. godine, ali taj zahtjev nije uvažen.

Nakon što je sud donio odluku o održavanju ročišta, utvrđena je početna vrijednost nekretnine u iznosu od 2.322.600 KM, što je polovina utvrđenog iznosa po vještaku građevinske struke.

Svaku novu ponuđenu cijenu, uvećanu za pet odsto, prihvatala su oba zainteresovana ponuđača, “Slobomir nekretnine” i “D – Struja”, sve do iznosa od 5.325.072 KM, kada je “D – Struja” odustalo od daljeg licitiranja.

Po sličnoj cijeni svojevremeno je izlicitirana i zgrada “Bobar banke” u centru grada. Njen novi vlasnik postao je privrednik Dragan Nešković, koji je za zgradu od 811 metara kvadratnih izdvojio 5.748.104 KM. Ukoliko na vrijeme uplati izlicitiranu cijenu, Pavlović će u ovoj tranasakciji bolje proći od Neškovića, jer će više atraktivnih poslovnih kvadrata u centru grada dobiti za nešto manju cijenu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...