SLAVENKO RISTIĆ (RSS): Vječna slava našim slavnim pobjednicima i oslobodiocima!

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost poslanika u NS RS Slavenka Ristića (RSS) prenosimo u cijelosti:

Živjeli smo u teškim vremenima, vremenima u kojima se nije mahalo rukama nego oružjem, vremenima u kojima se polaganje života za otadžbinu odlikovalo hrabrošću, čast herojstvom, a sloboda bila jedino prihvatljivo rješenje kao model za očuvanje srpskog roda, srpske tradicije i kulture.

Prošlo je skoro 78 godina od kada smo žrtvujući svoje živote, odnosno živote naših voljenih, istinskih boraca i heroja doprinijeli oslobođenju Evrope od Nacističke Njemačke i njenih saveznika.

Istorija nas čini hrabrom nacijom, nacijom oslobodilačkog duha, koja nikada nije otimala od drugih, nego je hrabro i grčevito branila svoje domove, štiteći svoje porodice.

Veliki doprinos pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu dao je i srpski narod. Ma koliko jaka sila nadirala, povlačenje nikada nije bila opcija za srpski narod, zbog toga je doprinos Jugoslavije za vrijeme Drugog svjetskog rata bio ogroman.

Nažalost, tih šest godina patnji i bola provedenih na frontu rezulturalo je bilansu stradanja preko 50 miliona ljudi, od toga preko milion građana Jugoslavije.

Vječna slava našim slavnim pobjednicima i oslobodiocima!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...