Kako teku radovi na autoputu Bijeljina-Rača?

Datum:

Share post:

Na devetom kilometru od petlje Bijeljina prema Rači radi se punom parom.

“Trenutno radimo prvi sloj i podsloj po našoj dinamici koja je planirana za ovu godinu, a u skladu sa finansijskom konstrukcijom planiramo uraditi cijeli nasip, na cijeloj dionici, dakle svih 20 kilometara, i upravo ovih dana usaglašavamo sa Republikom Srbijom dinamiku na izgradnji dijela od mosta u Rači do Kuzmina”, kaže Nedeljko Ćorić, direktor “Autoputeva Republike Srpske”.

Imovinsko-pravni odnosi

Na preko 95 odsto trase riješeni su imovinsko-pravni odnosi. Na jednom dijelu došlo je do izmjena jer je stanovništvo na trasi tražilo da se poveća broj propusta, podvožnjaka i nadvožnjaka. Međutim, to nije usporilo radove.

Uporedo sa dobrom dinamikom radova u Srpskoj, teče i dinamika radova u Srbiji.

Radi se kontinuirano na svim dionicama i na svim trasama, kao i na mostu koji će spojiti dvije države.

“Ispred nas je kapitalni objekat, most preko Save kod Sremske Rače, prvi autoputski prelaz između dvije susjedsne države. U samom trupu trase se nalazi još niz nadvožnjaka, podvožnjaka, dopunskih mostova, obilaznica, petlji. Radovi na trasi takođe teku planiranom dinamikom, malo smo imali problema sa rijekom Savom, dubinom iskopa šljunka, ali i to je riješeno”, kazao je Dragan Jocić, direktor “JP Putevi Srbije”.

Dionica autoputa Rača-Bijeljina duga je 20 kilometara i sastavni je dio dijela budućih autoputeva Banja Luka-Bijeljina-Beograd i Beograd-Sarajevo.

Finansira se sredstvima Vlada Republike Srpske i Srbije. Rok za izgradnju je septembar 2025., a sudeći po trenutnoj dinamici, moguće je da bude izgrađen i prije predviđenog roka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...

SELAK: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića

Selak: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića Naš narod je u 20. vijeku dao ogroman doprinos...

KK “Budućnost“ iz Bijeljine večeras protiv Jahorine u finalnoj seriji za prvaka Srpske

Bijeljinski tim izborio je finale nakon trijumfa u majstorici protiv gradskog rivala Radnika rezultatom 74:72, i na kraju...