SLAVEN RISTIĆ: Semberac velikog srca

Datum:

Share post:

Slaven Ristić, većinski vlasnik kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) i Elvaco MetPro, bez sumnje je Semberac velikog srca koji je, usljed pojave virusa korona, udružio brojne privrednike u akciji koju je on inicirao, pod nazivom „Respirator za Srpsku“, u okviru koje su do sada skupljena značajna novčana sredstva.

Ristić se zahvalio svim privrednicima koji učestvuju u ovoj akciji sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava koja će se iskoristiti za nabavku respiratora i pomoć najugroženijim od virusa korona.

On je naglasio da kompanija TRB, koja se bavi namjenskom industrijom, pokušava svojim primjerom da pokaže da je humanost na prvom mjestu i s toga, u vrijeme epidemije virusa korona, nastoji da pruži svoj doprinos i stavi se na raspolaganje Vladi i svim institucijama Srpske.

Akciji „Respirator za Srpsku”, osim TRB-a, priključio se veliki broj privrednika iz Srpske, među kojima su zvornička „Alumina”, Naša banka, Gradska uprava Bijeljina, Rotari klub Bijeljina, „Telrad inženjering”, „Falkon”, „Mihajlović”, „Apoteke Golić”, „Sport Vison”.

TESTNA REKLAMA

U akciji učestvuju „Higra”, „Medaljon promet”, „Mega drvo”, „Rakić komerc”, „Elefant solušns”, „Savić kompani”, „Prizma”, „Dragstes”, „Pansion”, „Bodaksko impeks”, „Mojić”, „Ekskalibur društvo”, „ZP komerc”, „Spark”, „DMV”, „Sembarija transport”, „Spektar drink”.

Zatim, „Intergaj”, „CSP”, „Vodovod I kanalizacija”, „SanMarco d.o.o” „Zegrap d.o.o”, „Geagroup d.o.o”, „Kiko d.o.o”
„U akciji su učestvovala i brojna fizička lica koji su prepoznali pozitivnu inicijativu i oni su pravi heroji ove priče“, naglasio je Ristić.

Novac za respiratore je, kaže Ristić, uplaćen i uskoro se očekuje pošiljka dobavljača iz Rusije.

„Veoma su otežani uslovi da se u ovo vrijeme pandemije, kada se svaka država bori za medicinsku opremu, nabave neophodna sredstva, ali uspjeli smo i pronašli dobavljača iz Rusije koji će nam poslati respiratore“, rekao je Ristić.

Osim ove akcije, Ristić se lično angažovao da u RS stigne prva mobilna bolnica, koja će biti postavljena u slučaju pogoršanja situacije u vezi sa širenjem zaraze virusa korona u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, bolnica je obezbijeđena odlukom institucija Republike Srpske da bi se preduprijedila eventualna ekspanzija virusa korona i zbog potrebe da se ljudi adekvatno smjeste.

Ristić je istakao da je za nabavku pokretne bolnice sa 50 soba i 500 bolničkih kreveta i pratećom opremom Vlada Republike Srpske izdvojila 3,6 miliona KM.

Ristić je za potrebe zdravstva u Republici Srpskoj nabavio je medicinske izolacione kitove vrijednosti 18.000 evra koji su bili neophodni kako bi se testiranje na virus Kovid-19 obavljao nesmetano.

Na molbu Vlade RS, da se urgentno pokuša doći do ovih medicinskih izolacionih kitova, Ristić je zahvaljujući svojim poslovnim kontaktima došao do informacije gdje se traženi kitovi mogu pribaviti i uz koordinaciju i podršku Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Ambasade Češke Republike u BiH, uspio pribaviti tražene medicinske izolacione kitove.

Osim toga, Kompanije TRB i Elvaco MetPro su kupile 10.000 boca gotovog rastvora za dezinfekciju koje će biti podijeljene stanovništvu u narednom periodu.

„TRB, kao odgovorna kompanija, uključen je u sve životne segmente, pa tako i da pomogne u savladavanju ove krize koja je proizašla širenjem virusa korona i zadesila cijeli svijet“, dodao je Ristić, uz poruku građanima da slušaju savjete nadležnih kako bi se što prije prevazišla situacija u Srpskoj izazvana pojavom virusa korona.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...